Българската ScaleFocus бе наградена от The International Business Awards за втората най-развиващата се IT компания

Втората най-бързоразвиваща се компания в Европа през 2014 г. е БЪЛГАРСКАТА ScaleFocus, обявиха от световноизвестните бизнес награди The International Business Awards, след проведен международен конкурс, в който участваха над 3500 фирми от 60 държави, оценявани от 250-членно жури.


За първи път отличие в тази категория се връчва на българска организация.


С над 170% ръст на бизнеса си през 2013 спрямо 2012 г. ScaleFocus изпреварва гиганти в IT бранша като най-големия в света виртуален мобилен оператор с 30 милиона потребители по света - Lycamobile, и най-голямата компания за мобилни приложения в Турция – Arvento Mobile Systems, които заемат трето място в същата категория. 

 

„Наградата е признание не само за успеха на ScaleFocus, но и за успеха на България като аутсорсинг дестинация. Въпреки стагнацията в Европа, българската IT индустрия доказва, че се развива стабилно и заслужава доверието на международния бизнес. Вярвам, че това отличие ще вдъхнови българските компании да работят повече и да са по-смели в мечтите си, защото има огромен потенциал за нас”, коментира Пламен Цеков, съосновател и изпълнителен директор на ScaleFocus.


Наградата Silver Stevie Award 2014 ще бъде връчена на официалната церемония, която ще се проведе в Париж на 10 октомври 2014 г.


The International Business Awards са едни от най-престижните международни бизнес отличия. В конкурса ежегодно участват хиляди компании от цял свят.


ScaleFocus разработва специализирани софтуерни решения и предоставя технологични услуги. Компанията е създадена през март 2012 година от мениджъри и инвеститори с над 10-годишен опит в ИТ бизнеса в България и чужбина. Клиентите на дружеството са повече от 45 компании в 14 страни в Европа, Северна Америка и Азия. Специализира в интеграция на електронни услуги и управление на бизнес процеси (SOI/BPM), системи за обработка на големи обеми от данни, бизнес анализ и отчетност, мобилни решения за различни индустрии - телекоми, финансови институции, застрахователи, логистични компании и електронна търговия, контрол на качеството, одити за сигурност и автоматизирано тестване на софтуер и други.
Това е поредната престижна награда за ScaleFocus, след като през януари тази година бе отличена с 2 първи места - за клиентска политика и за бизнес развитие, и едно второ място - за най-успешен стартиращ бизнес, в конкурса на Forbes България за най-добрите компании у нас.