Microsoft придобива едно от най-успешните мобилни приложения

Microsoft възнамерява да купи Wunderlist - приложение за списък със задачи за изпълнение, което позволява на потребителите буквално да правят всичко - от водене на списък за покупки до правене на график със задачи за колегите в офиса, съобщава The Wall Street Journal.

 

Приложението не е просто инструмент за съставяне на лист. Можете да споделяте задачи и списъци с други потребители на Wunderlist. Така например, ако споделите списък за покупки със своята половинка или съквартирант, те могат да добавят още неща през своето приложение и това ще се появи и на Вашия телефон.

 

Можете да определяте крайни срокове, да управлявате своите задачи, както и да добавяте бележки и други детайли за определени задания. Всичко това се актуализира в реално време, така че всеки да е в крак с последното обновяване.

 

Wunderlist би било третото голямо продуктивно приложение, придобито от Microsoft за последната година. Компанията закупи имейл приложението Acompli, което по-късно се обнови в новото приложение на Outlook за iPhone и Android. Корпорацията купи и Sunrise - календарно приложение, което се синхронизира с Google и други големи календарни устройства.

 

Стратегията за придобиване, водена от Microsoft, изглежда се фокусира върху популярни продуктивни приложения, които работят с всички платформи, а не само с устройствата, ползващи Windows. Идеята е потребителите да се закачат към страхотни приложения и услуги, създадени от Microsoft, която се надява, че в края на краищата тези хора ще преминат към компютри, телефони и таблети, боравещи с Windows.