Китай ще инвестира 80 млрд. долара в авиацията си

Китай ще инвестира 80 млрд. долара в 193 големи авиационни проекти в страната тази година, съобщи CNBC.

 

Инвестициите са необходими като отговор на нарастващото търсене от страна на пътниците, както и за укрепване на растежа на фона на забавянето на втората най-голяма икономика в света.

 

Авиационният регулатор в страната не даде повече подробности за проектите. Съобщението идва на фона на разширяването на усилия на Пекин да увеличи общите разходи за инфраструктура, след като през първото тримесечие икономическият растеж се забави до най-ниското си ниво от шест години насам. От началото на годината правителството одобри десетки проекти за милиарди в областта на железопътния и въздушния транспорт.

 

Авиационният сектор в Китай нарасна с бързи темпове през последните години в резултат на нарастващото търсене от страна на все по-богатата средна класа. Изходящият обем пътници се увеличи с 39% между януари и май на годишна база.

 

Тук можете да видите как едно семейство забогатя бързо именно от авиационния бизнес в Китай.

 

Китайските авиолинии вече летят по 553 маршрути до 127 града в 51 държави и планират да добавят още 83 маршрута през летния и есенния период. Очаква се летищата в Китай да се увеличат до 240 от 200, които има в момента.

 

Информацията е на агенция БГНЕС.