Списание "Business Lady" - брой 12

Здравейте, скъпи читатели,

 

В този брой отново сме ви приготвили интересни и практични материали, споделени успешни практики, актуални съвети за делови хора. Ще ви представим различни бизнес и житейски истории на завладяващи и успяващи дами, ще проследим техните цели и стратегии, ще ви заразим с техния позитивен дух и амбиция за развитие.

 

На фокус ви представяме Добромира Манасиева, директор „Човешки ресурси” на VIVACOM, която ни разкрива тайните на управлението на човешкия капитал, съвременните изисквания към HR специалиста, както и кои трябва да бъдат основните приоритети на всяка компания и HR ръководител в 21 век.

 

В Бизнес и мениджмънт ще се запознаете с Нели Тончева, член на Управителния съвет на „Алкомет” АД, от която научаваме кое стои в основата на успешната индустрия. От Петър Докладал, главен изпълнителен директор на ЧЕЗ България, разбираме по какъв начин електроразпределителното дружество допринася за развитието на обществото ни като цяло. Какво провокира предприемачеството у жените и как се чувстват те, ни споделя Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ. А доц. д-р Евгени Евгениев разказва как можем да подобрим бизнес средата в България и къде е ролята на дамите в този процес. Със съвременните функции, роля и изисквания към ПР-а ни запознава Мария Дойчинова, „ПР и Комуникации” на ЧЕЗ България. А Снежана Ковачева, собственик на фирма Жакот, ни представя връзката с ключовете към успешния бизнес.

 

В Топ 12 ще ви запознаем с най-опитните дами в управлението на човешките ресурси у нас.

 

В Жените в IT сектора ви представяме различни проекти от света на иновациите и информационните технологии. Разговаряйки с Кристина Щерева, маркетинг мениджър в Самсунг България, си даваме сметка къде се крие бъдещето на успешното образование. Нека разберем докъде можем да стигнем, вървейки „По стъпките на израелския модел за иновации“. Елица Панайотова, изпълнителен директор на „София Тех парк” ни информира какво представлява този технологичния проект и по какъв начин ще подпомогне развитието на икономиката на знанието у нас.

 

В Социални роли сме ви подготвили полезни съвети за създаване на хармония със себе си и успешно балансиране между ролите ни на мениджъри, майки и съпруги. Оана Стояновичи, международен трансформиращ коучинг, ни разкрива една от тайните на личното щастие. Известният сексолог и семеен терапевт Наталия Кобилкина ни представя своя нов проект «Моят успешен мъж». С емоционалната страна на донорството и наличието на репродуктивни проблеми ни запознава Мариела Великова, председател на фондация "Майки за донорството". Стела Даскалова, автор на „Всичко започва от детството” ни представя малките герои и ни учи как да бъдем подкрепящи родители. А Десислава Грандева, детски психолог и семеен консултант, пък ни дава „рецептата” за пълноценно общуване между работещата майка и детето. С предимствата на обучението като начин на живот в и извън работния процес, ни запознава Биляна Панталеева, обучител и бизнес консултант. Вера Киркова пък ни представя няколко забележителни истории на борбени жени-вдъхновителки от литературата и киното.

В раздел Новини ще проследите отличените дами в тазгодишната церемония на сп. Business Lady.

 

В Стил ще ви срещнем с изявени певици, артисти и едни от най-добрите специалисти в областта на естетичната медицина у нас. От известната музикална изпълнителка Ваня Костова и сина й Боби Михайлов узнаваме какво представляват музиката и сцената от близо. Бъдещето на идеята за красотата и нивото на здравна култура у нас ни разкрива д-р Мадлен Кокева, водещ дерматолог и собственик на клиниките Magic Line. Певецът Теодор Шишманов разказва за въздействието на хубавата и добре изпълнена песен, представяме ви и новите модни тенденции.

 

В така очакваната рубрика Business Lady ви препоръчва: най-добрите хотели и дестинации за почивка в България ви показваме уникални места за презареждане, в които ще ви изненадат с интериор, природа и галантно обслужване.

 

Остава ли ви Свободно време?! Непременно намерете, защото сме си поставили за цел да ви убедим, че именно щастието е по-важно от всичко в рубриката ни за йога за заети хора. Ще ви заредим емоционално с разказа на Таня Дамянова, която споделя за смелостта да мечтаеш, а Мария Кръстева ще ни пренесе на остров Сицилия и ще ни зареди с история, природа и... още нещо!


ПРИЯТНО И ПОЛЗОТВОРНО ЧЕТЕНЕ!

 

Даниела Илиева
Главен редактор
Сп. Business Lady