Apple планира да продаде 90 милиона от новите модели iPhone

Apple е планира да подобри всичките си рекорди за продажби на iPhone. Компанията е поръчала на азиатските си партньори части за 90 млн. от бъдещи модели смартфони, съобщи CNET, цитиран от TechNews.


Екраните, разпознаващи различен по сила натиск, които се очаква да са най-новата черта на новото поколение смартфони iPhone, вече са в производство и от Apple се подготвят за дебют на новите модели през есента, пише още изданието. За сравнение, последните два модела iPhone 6 и 6 Plus се радваха на продажби в размер на 74.5 милиона устройства през първите три месеца на представянето си, което до голяма степен обуславя очакванията на щатския производител за нови рекордни продажби.


iPhone 6S и 6S Plus вероятно ще бъдат представени в началото на септември и ще влязат в продажба по-късно през месеца. Актуализациите на двата модела iPhone включват екрани с 4.7 и 5.5 инча. Очаква се при новите модели да има съществено подобрение и на камерата, която да е 12-мегапикселова. Налице са спекулации, че може да бъде последван примерът на HTC One M8 за две камери за по-голяма дълбочина на снимките. Според много специалисти Apple ще премине към QHD резолюция, за да се доближи в по-голяма степен до конкурентите си.