Крайният срок за кандидатстване за „Зелени Оскари“ се удължава

b2b Media предоставя повече време на всеки, който желае да кандидатства в Националния конкурс „Най-зелените компании в България“ и удължава крайния срок за подаване на кандидатури до 2 юни 2016 год, (четвъртък) включително.

Заявки за участие се приемат онлайн на този адрес.

 

Наградите отличават отговорните компании, които са предприели "зелени" проекти и практики през изминалата година.
Подробна информация относно Националния конкурс можете да намерите на сайта: green.b2bmedia.bg

 

Официалната церемония по връчването на наградите в шестото издание на конкурса ще се състои на 8 юни 2016 г. в Хотел Хилтън София.


Събитието ще представи най-зелените проекти, практики и цялостни политики на отличниците в българската „зелена“ икономика. Кампанията се провежда съвместно с Министерството на околната среда и водите.

 

Зелен сертификат

 

За първи път най-добре представилите се компании в Националния конкурс на b2b Media ще получат не само статуетка и грамота, но и специален "Сертификат Зелена компания".

 

Той ще бъде предоставен на всички дружества, които покриват критерии за участие и са попълнили онлайн въпросника в посочения срок.

 

Специални награди

Най-добрите компании получават грамота и статуетка, а някои ще бъдат отличени и със специалните награди на журито и публиката:

 

• Награда: "Принос към зелената идея"
• Награда: "Зелена иновация"
• Награда: "Устойчиво развитие за „зелена” икономика"
• Награда: "Безхартиен офис"
• Награда: "Зелено перо"
• Награда: "Устойчива мобилност" - специална награда на "Европейска седмица на мобилността" - Наградата се присъжда за принос към по-чиста градска среда, към разумно придвижване и активен начин на живот.
• Награда: "Зелена личност" - награда на публиката

 

Носител на престижния приз "Зелена личност" за миналата година беше Ралица Касимова, главен кординатор в мрежата на Хранкооп и Фермерски пазари.

Наградата е предназначена за личност, която е допринесла за популяризиране и налагане на „зелената идея“ в обществото.

 

Награда за медии

 

За втора поредна година в конкурса са предизвикани да участват и журналистите. Те могат да изпращат свои материали, посветени на “зелена” тема на email:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. също до 2 юни 2016 г.

 

Медии и организации партньори: ЕКОПАК, Savanto, Ea, Do the Right Mix, Creativegg, Aтелие ТРИОН,ФБТИК, ББЛФ, БАИТ, КАБ, БДВО, БАВ, CSR, БАУХ, К, AgroTV, ECON.bg, сп. Бизнес Лейди, Предприемач, в-к 19 Минути, Fakti.bg, INTERIMAGE, сп. Човешки ресурси, Manifesto.bg.
--
Best regards,
Iva Langurova,
b2b Media