Амитица ООД получи приз Компания на годината'17 за УСПЕШНИ ПРАКТИКИ В РАСТИТЕЛНАТА ЗАЩИТА И БИОЗЕМЕДЕЛИЕТО

Амитица ООД получи приз Компания на годината'17 за „УСПЕШНИ ПРАКТИКИ В РАСТИТЕЛНАТА ЗАЩИТА И БИОЗЕМЕДЕЛИЕТО” в категория Земеделие по време на годишните награди "Компания на годината", организирани на 19.04.2018 г. от сп. Business Lady, сп. Bulgaria BUSINESS Review и Business Lady Club. Събитието се проведе под патронажа на Заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов със съдействието на Министерство на икономиката и Министерство на труда и социалната политика на република България.

Амитица води началото си от 1994г. изцяло в сферата на земеделието. От 2004 г. започва да сертифицира собствените си площи като биопроизводство и да регистрира и биологични препарати за растителна защита и торове, за решаване на проблемите в растениевъдството. Основната задача на служителите е да имат пряк контакт с фермерите за технологични консултации и доставка на продуктите.

Целта на Амитица е „здрава храна- здрави хора”.

Фирмата е член на световната организация на малки и средни биопроизводители, която е извор на най-новите тенденции в световен мащаб в бранша.

Къда може да ги намерите - на полето при фермерите, както и във големите вериги и специализираните магазини.

Отговаряйки на необходимостта на бързо развиващия се сектор тези тенденции се внедряват в дейността изцяло в сферата на био производство, отглеждайки зеленчуци във био ферма, разположена на 250 дка., био препарати и торове за разстителна защита. Био хотел „Моравско село“ е разположен в местността Предел, на площ от 14 декара, на 1100 метра надморска височина. Комплексът е създаден като един от първите комплекси за гости, с насоченост към биологичното производство, устойчивото земеделие и природосъобразния начин на живот.

Същият е класиран на 6-то място в света в класацията на вестник „Таймс“.

„Биологичното замеделие е мисия възможна.” – каза инж. Агр. Здравка Смиленова – управител на Амитица ООД, при получаване на наградата „Компания на годината’17”.