Една банка не може да повлече останалите- Левон Хампарцумян

КТБ не се превърна изведнъж в банката на властта. За това трябва да питате политиците. Но да кажем така – не е луд този, който яде зелника. Въпросът е как изобщо се управлява икономиката в България, защо не идват инвестиции в България. Това са въпроси, на чийто фон темата „КТБ“ е мъничко пъзелче. Това заяви финансистът Левон Хампарцумян."БНБ много често се е намесвала регулативно. Това обаче не е ставало обект на медиен интерес. Не е прието като отидете на доктор всичките медии да пишат какво е заболяването ви. Данъкоплатецът не е загубил нито един лев при тези операции“, заяви банкерът.


"Отнесете се спокойно, не се притеснявайте, че това може да се пренесе при други банки. Ситуацията е много по-различно от 1996 година”, увери Левон Хампарцмян. Според него има две основни причини, за да не се повтори банковата криза.


"В момента българската икономика, с всичките ѝ недостатъци, работи. Второ, много по-важно нещо е, че през 1996 година банките имаха огромни задължения помежду си, а в момента тези задължения са субминимални. Тоест една банка не може да повлече останалите”, заяви Левон Хампарцумян.


„Отнесете се спокойно, след като имате гаранцията на държавата и регулатора относно тази банка“, заяви Хампарцумян.