Златото и среброто нагоре- изкупуването на облигации да приключи октомври

Цените на златото и среброто поеха рязко нагоре днес, записвайки повишения за втори пореден ден. Двигател на интереса към благородните метали стана докладът от последната среща на ръководството на американския Федерален резерв, публикуван вчера, пише MarketWatch.


Днес цената на златото с доставка през август се повишава с 1,5 на сто до 1 343,30 долара за тройунция. Септемврийските фючърси върху среброто пък поскъпват с 2,4 на сто до 21,54 долара за тройунция.


Вчера златото записа първи ръст за последните четири търговски дни. То набра сила след публикуването на стенограмата от последната среща на Фед. От нея става ясно, че централната банка ще се придържа към плана си да приключи с покупките на облигации през октомври.


Плановете на Фед явно внасят доза несигурност в инвеститорските настроения. Това се вижда от отстъплението на фючърсите върху водещите борсови индекси в САЩ. Около три часа преди старта на търговската сесия фючърсите върху Dow Jones Industrial Average и S&P 500 индикират спад от по 0,8 на сто.