ЕДНА ГОДИНА ЗДРАВНО ЗАСТРАХОВАНЕ НА ЗАД „ВИКТОРИЯ“

Интервю с Ирина Пейчева - директор „Злополука, заболяване, туристически застраховки и Асистанс“, ЗАД ВИКТОРИЯ.

 

1. ЗАД"ВИКТОРИЯ" предлага медицински /здравни/ застраховки вече 1 година. Какъв е Вашият коментар за изминалата година?

 

През изминалата година моят екип и всички колеги от ЗАД ВИКТОРИЯ работихме усилено в три направления- усъвършенстване на застраховката като финансов продукт, популяризирането й и осигуряването на удобство и добра система на обслужване на нашите клиенти.

 

През изминалата година бяха проведени 13 здравни празника, в които популяризирахме профилактиката като изключително важен елемент в грижата за собственото здраве. „Галерия със снимки може да разгледате на нашата фен страница във фейсбук: www.facebook.com/ZADVICTORIA.“
Можем да се похвалим със сключени договори за абонаментно обслужване с лечебни заведения в цялата страна, а за удобството на клиентите на ЗАД ВИКТОРИЯ работи денонощен Асистанс-център.
За първата година на здравното застраховане ЗАД ВИКТОРИЯ пуска на пазара и новата си здравна линия застраховки HEALTH Line .

 

2. Кои са най-често срещаните медицински застраховки? Кои рискове се предпочитат от клиентите?

 

Застраховките за сметка на работодателя са най-често сключваните на пазара на здравното застраховане. Почти всички се сключват с опция за включване на членовете на семействата на служителите. Това говори за осъзнатата полза от застраховката. Наистина, всеки който веднъж се е възползвал от полицата си, желае да се застрахова отново. Здравната застраховка не е само чисто покриване на риска /поемане на разходите за полученото лечение/ , тя осигурява и логистика при получаването на медицинска услуга / записване на часове за прегледи, свобода на избор на специалисти и лечебни заведения / и наистина е добра комбинация между финансиране и обслужване на човека със здравословен проблем.

 

Имали сме случаи, в които лечението на наши клиенти е поето по линия на НЗОК, но за удобство ползват Асистанс-услугата на ЗАД ВИКТОРИЯ за определяне на часове.

 

Най-предпочитаните покрития са и най-често използваните - „Извънболнична помощ“ и „Възстановяване на разходи“.

 

3. Какви здравни застраховки предлага ВИКТОРИЯ? Кои са ползите за клиентите и защо да избират продуктите Ви пред тези на конкурентите?

 

Медицинската /здравна/ застраховка на ЗАД ВИКТОРИЯ се сключва на модулен принцип. Нашата идея е клиентите да не плащат за покрития от които нямат нужда. Структурата на застраховката ни вече е добре позната на застрахователния пазар: Основно покритие „БОЛНИЧНА ПОМОЩ“, като към него се добавят допълнителни покрития - „Извънболнична помощ“, „Възстановяване на разходи“, „Бременност и раждане“, „Подобряване условията на медицинска грижа“. Предлагаме и допълнителен модул „Профилактика“.

 

Не случайно и „Здравният слоган“ на нашата компания е: Здравна застраховка в ЗАД ВИКТОРИЯ = Медицински грижи по твой избор. За нас наистина е важно киентът сам да избира своята застраховка, не само защото познава по-добре собствените си застрахователни потребности, а и защото само така застраховката се превръща в осъзнат финансов продукт.

 

4. Какви са лимитите на покритие?


Застраховката се сключва с различни лимити, групирани в три опции- Основна, Стандартна и Луксозна.

 

И тук сме дали свобода на избора- нивата на покритие могат да се комбинират. Например, можете да сключите основно покритие „Болнична помощ“ с луксозна опция плюс допълнително покритие „Извънболнична помощ“ със стандартна опция.

 

5. Какви са предимствата на новата ви здравна застраховка HEALTH Line? Какво налага „пакетното“ застраховане?

 

Медицинската /здравна/ застраховка представлява множество комбинации от рискове, покрития и лимити. Наистина на нашите клиенти се предлага море от възможности, но не всеки има възможност да отдели време и усилия да се задълбочи в тази проблематика. Живеем в динамичени времена и хората предпочитат нещата да са ясни, добре структурирани, но същевременно и да получат всичко необходимо като медицинска грижа.

 

За да откликне на тази потребност, ЗАД ВИКТОРИЯ създаде своя здравна линия застраховки.

 

В HEALTH Line са включени трите най-търсени покрития на българския пазар - „Болнична помощ“, „Извънболнична помощ“ и „Възстановяване на разходи“.

 

Интересното тук е, че на практика само с 4 разлики в двата пакета предлагаме почти всички възможни здравни грижи и стоки, но с различни лимити на ползване – Basic с общ лимит 4 200 лева и Plus с общ лимит 10 200 лева.

 

Вече нашите клиенти ще могат с един поглед да обхванат нещата, които ги интересуват и лесно да вземат своето решение коя опция да предпочетат.

 

6. Какво да очакваме за Втория рожден ден на здравното застраховане на ЗАД ВИКТОРИЯ ?

 

Ще се постараем в най-скоро време да предложим на нашите клиенти и допълнителен модул „Стоматологично лечение“, както и усилено ще продължим да работим за тяхното удобство при ползване на „Медицинската застраховка“.

За повече информация за здравните застраховки можете разгледате пакет HEALTH Line или да посетите най-близкия офис на ЗАД ВИКТОРИЯ.