Как блокчейн преосмисля света на финансите

Фундаменталната промяна в начина, по който работят финансите, ще се дискутира по време на Международния форум #NEXT DIFI 2017, който ще събере на едно място банки, финансисти, финтех компании, експерти и стартъпи.

Форумът за дигитални финанси, финтех и банкови иновации ще е на 29 Септември 2017.

Сайт на събитието: difi.b2bmedia.bg

Темите, освен ползите за финансовата система от въвеждането на блокчейн технология, ще включват също и силата на креативното мислене, мениджмънт за промяна, дигитално банкиране, социални мрежи, банкови програми за иновации и иновативни лаборатории, настоящи глобални заплахи, сигурност и нови продукти.

#NEXT DIFI 2017 е еднодневна конференция, на която се срещат технологиите и финансовите услуги и отразява бързопроменящите се начини, по които светът купува, взема назаем или инвестира.]

Все по-акутална става темата за технологията, използвана за първи път при биткойните – блокчейнът. Експертите си задавт въпроса дали можем да използваме същия протокол, за да преосмислим начина, по който работят финансите.

Блокчейнът може да предложи огромни ползи от финансова гледна точка за финансовите компании, така че те да са в състояние да отговорят на изискванията на регулациите, да спечелят доверието на други организации и потребители.
Тази технология предлага едно от най-добрите решения за премахването на системния риск, казва специалистите. Темата за навлизането на блокчейн в света на финансите ще бъде сред основите дискусии по време на събитието.

Специален гост говорител на форума ще е:

Ноеми Пап
Главен съветник дигитализация и продажби на дребно към Европейската банкова федерация. Ноеми води дигиталното банкиране и е програмен лидер на проекти, свързани с актуални дигитални въпроси като (клауд технологии, е-идентификация и др.). Преди да се присъедини къв ЕБФ, Ноеми е работила 2 години в консултантска фирма за международни отношения и публични въпроси в Брюксел.

Събитието е създадено, за да отговори на интереса на изпълнителни директори и професионалисти в следните сфери:
Банкиране
Застраховане
Инвестиране в институции
Финансово регулиране
Икономически проучвания или финтех политики
Не банкови финансови иституции
Пенсионни фондове
Експерти

За контакти: 0897885408.