Бизнесмен и филантроп – благородната постъпка на Константинос Мицис

Константинос Мицис – собственикът на веригата хотели Mitsis Hotels, е един от най-богатите и влиятелни хора в Гърция. Заедно с това обаче той остава семпъл и общителен човек, който не се бои да протегне ръка на изпадналите в нужда – при това по истински благороден и човечен начин.


След като научил, че туристи, живеещи в някои от неговите хотели, са пострадали от банкрута на руския туроператор „Лабиринт“ и не знаят кога ще могат да се приберат в родните си страни, той, без да се замисля, им предложил безплатен престой в хотелите от 3 август до датата на заминаването им – когато и да е тя.


Сега злополучните пътешественици са приети като „лични гости на г-н Мицис“, както личи и от обявите, поместени в хотелите.


Почивките на десетки хиляди туристи бяха провалени заради финансовите затруднения на „Лабиринт”, свързаната с него компания „Идеал тур” и още една фирма - „ИнтАер”. Според руската прокуратура „Лабиринт“ са присвоили от клиентите си над 2 млн. евро. Много от тези хора са платили да прекарат отпуската си в Гърция, Турция, Кипър, Испания и България.


Хиляди туристи остават блокирани по гръцките острови. Четири полета на Оренбургските авиолинии от летище Бургас бяха отменени, което попречи на 200 руски туристи да се приберат в родината си.


Клиентите на „Лабиринт” ще бъдат върнати в Русия до 12 август, а тези на „ИнтАер” - до 17 август, съобщиха властите в Москва.


Добре е да се знае, че въпреки нечестността и проблемите, които винаги ще ни заобикалят, все пак са останали и добри хора, готови да подадат ръка в труден момент.