„Работих за подобряване на комуникацията между политиците и бизнеса...“ – Кирил Домусчиев

По избори политиците се обръщат към бизнеса по места за пари или за да включат някой завод в предизборните си обиколки. След вота обаче предприемачите търсят партиите за съдействие, което рядко има резултат. Това сподели в „120 минути” собственикът на „Лудогорец” Кирил Домусчиев, който има сериозно присъствие във фармацевтичния бранш.


„Нека всеки да отиде, да каже какво смята да направи. Все пак, затова са политици. Лошото е, че преди изборите те ни търсят, а след изборите ние ги търсим”, каза той и допълни, че като член на различни работодателски организации е работил за подобряване на комуникацията между политиците и бизнеса, „защото в България има много проблеми”.


Домусчиев за пореден път подчерта, че не се е ползвал с държавни протекции: „Така се получи през годните, че когато се случиха промените, ние бяхме много малки с брат ми, за да се възползваме от някаква политическа подкрепа”.


По думите му по цял свят има два възможни вида бизнес – такъв с външна подкрепа и такъв без.


„Симпатизирам на дясната форма на управление, но това не значи, че не уважавам някои политици вляво, които имат рационално виждане за бизнеса”, заяви Домусчиев.

 

КТБ не е пирамида


Според бизнесмена, Корпоративна търговска банка трябва да се спаси с публични средства, „тъй като това, което се случи с КТБ е лош знак към обществеността и инвеститорите”. Той подчерта, че няма собствени или фирмени сметки в трезора на Цветан Василев.


Според собственика на „Лудогорец”, хората са депозирали спестяванията си в КТБ заради изгодните лихви, като ролята на контролните органи е да преценят дали офертите на банката са реални.