Българският модел и маркетолог Цвета Калейнска получи международна бизнес награда в Ню Йорк

Сребърен медал от международните бизнес награди „Stevie Awards за жените в бизнеса” в категория “Жени помагащи на жени” взе българският модел и маркетолог Цвета Калейнска. Наградата, присъдена за цялостната й дейност по реализацията на Лидерска академия за момичета , й бе връчена в петък (14.11.2014г.) на официална гала церемония в Ню Йорк.

 

Наградите „Stevie“ се връчват ежегодно и са създадени, за да почетат и да генерират обществено признание за постиженията и положителния принос на заслужилите бизнес дами от цял свят.

 

Цвета, която нашумя през 2010 с победата си в конкурса „Мис България САЩ“, работи като маркетолог -консултант по социалните мрежи за международната компания. Тя се занимава с благотворителна дейност още от 12-годишна. Работила е с американска организация за подкрепа на български сиропиталища, като помага за набирането на средства за домовете и разпространението на лекарства и медицински материали до сиропиталища на територията на България.

 

Към момента доброволческата и работа е фокусирана в обучението на млади момичета как да бъдат лидери чрез лидерска академия Glow. Тя активно участва в дейности, свързани с повишаването на грамотността сред младежите. Тя е лице на националната кампания “Да напълним Студентски град с книги” под патронажа на българския президент Росен Плевнелиев.

 

През 2013 г. Цвета Калейнска създава своя национална кампания за ограмотяване - “Цвета за цветовете на езиците”, предоставяйки чуждоезикова литература на библиотеки и училища в малки и средно населени места в цяла България.