Успешния живот на Мариса Майер - CEO на Yahoo

Главният изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер е един от най-уважаваните професионалисти в Силициевата долина.

 

Нейният живот извън работата е доста забавен – тя обича модата, луксозните апартаменти и ВИП партитата.

 

Майер забогатя, след като Google стана публична компания през 2004 година. Американското издание Business Insider разглежда нейния професионален път така:

 

Майер е израснала в Уосау, щата Уисконсин. Тя била отлична ученичка и се занимавала с много извънкласни дейности – ходила на уроци по пиано, участвала в клуба по дебати, играела волейбол, балет, ходила на плуване. Всичко това я научило на дисциплина.

 

Напуска Уисконсин, за да учи в Станфорд, където завършва магистратура. Тя се откроявала в класа по компютърни науки и когато завършила, имала 14 предложения за работа. От тях тя избира Google, която тогава е млада компания и става едва 20-ия служител и първата жена софтуерен инженер в нея.

 

Когато става CEO на Yahoo през 2012 година, тя вече е натрупала завидно състояние. Когато Google става публична компания, първите служители печелят милиони.

 

Майер е известна с това, че обича висшата мода. Любимите й дизайнери са Carolina Herrera и Alexander McQueen. Веднъж е платила 60 000 долара, за да обядва с Оскар де ла Рента. Тя носи негови костюми на работа – има по един във всичко възможни цветове.

 

През 2007 година се запознава с един предприемач от Сан Франциско - Закари Боуг. И двамата обичат ските и разходките в планината, дори бягат заедно полумаратони.

 

През 2009 година двамата се женят на церемония на остров Трежър Айлънд в Сам Франциско. Тя носи рокля на Naeem Kahn.

 

Има фойерверки, а менюто за гостите включва омар и карамализирано говеждо.

 

През септември 2012 година се ражда синът им Макалистър. Майер си взема майчинство от едва 2 седмици. Тя обзавежда детска стая в офиса на Yahoo, така че Макалистър и бавачката му да идват с нея на работа.

 

Семейството живее в пентхаус в Сам Франциско в сградата на хотел Four Seasons. Той струва 5 млн. долара, а Майер е правила стилни партита там.

 

През 2006 година тя си купи 400 произведения от стъкло от Dale Chihuly, които инсталира на таваните в апартамента. Всеки един от тези орнамента струва около 15 000 долара. Доставката е задръстила улицата и е предизвикала сериозни трафик проблеми в района.

 

Майер шофира 19-годишно BMW.

 

Тя притежава и сравнително „скромен“ дом в Пало Алто, на цена 5.2 млн. долара. Той има 5 спални и се намира в университетската част на града.

 

Майер си купува често разни странни предмети на изкуството, като казва, че е наследила вкуса към изкуството от майка си, която е финландка и учителка по изобразително изкуство.

 

През 2013 година тя купи погребално бюро от Пало Алто за 11.2 млн. долара. Не са ясни причините за това решение.

 

Обича партитата и украсите. Така изглежда дворът й на Хелоуин.

 

Тя твърди, че е много срамежлива, но всъщност се е срещала с някои от най-влиятелните хора в света. През 2010 година тя организира благотворително парти с билет от 30 000 долара на човек, за да набере средства за кампанията на Барак Обама.