8 известни личности, които доказват, че за успеха няма възраст

Има ли възрастова граница за това да преобърнеш живота си? Кога става твърде късно да стартираш нов бизнес, да се превърнеш във велик лидер, да смениш кариерата си? Отговорът е никога. Доказват го тези осем известни и богати личности, които са постигнали невероятните си успехи на по-зряла възраст.

 

1. Вера Уонг. Тя дълго време се занимавала с фигурно пързаляне. На 40-годишна възраст обаче решила, че иска да стане дизайнер. Продала собствената си булчинска рокля за 10 000 долара и година по-късно отворила първия си сватбен бутик. Днес Уанг е сред най-известните моделиери на сватбени рокли в света.

 

2. Марта Стюарт. Работила е на Уолстрийт и е притежавала малка фирма за кетъринг, но истинският ѝ успех идва, когато е на 41 години с публикуването на първата ѝ книга Entertaining. С предаването си със съвети за домакинството се превръща в икона за американските домакини и днес е една от най-богатите жени в САЩ.

 

3. Чарлс Дарвин. Ученият е над 50-годишен, когато публикува теорията си за еволюцията – теория, която променя света.

 

4. Самюел Джаксън. Актьорът пробива сравнително късно в киното – на 46-годишна възраст с ролята си в Pulp Fiction на Куентин Тарантино.

 

5. Доналд Фишър. Когато е на 41 години, Фишър (заедно със съпругата си Дорис) основава The Gap. Модната компания печели по 16 млрд.долара на година.

 

6. Рей Крос. Той отваря първия McDonalds през 1961 г., когато вече е минал 50-те. По-късно веригата за бързо хранене става една от най-разпространените в света.

 

7. Сам Уолтън. Въпреки че притежавал няколко малки магазина за домашни потреби, Уолтън отваря първия Wal-Mart, когато е чак на 44 години. Днес това е най-популярната верига супермаркети в Щатите.

 

8. Джулия Чайлд. Първата ѝ готварска книга излиза, когато тя е на 39 години. Чайлд започва да води популярното си кулинарно предаване на 51-годишна възраст.