Собственикът на българската Walltopia е номиниран за предприемач №1 в света

Ивайло Пенчев, изпълнителен директор на българската компания Уолтопия, е един от шестимата предприемачи в света, които бяха избрани да участват в програмата за най-динамично развиващи се предприемачи в света Accelerating Entrepreneurs на консултантската компания EY (Ernst &Young).

 

Той заедно с още петима предприемачи от ОАЕ, САЩ, Индонезия, Турция и Нигерия представиха плановете си за развитие на бизнеса си по време на световния финал на конкурса Предприемач на годината (World Entrepreneur of the Year) в Монако миналата седмица.

 

Плановете на бизнеса бяха представени пред т. нар. growth coaches - опитни бизнес лидери, които дадоха своите препоръки за това как бизнесът на компаниите да се разгърне и да развие потенциала си на глобалните пазари.

 

Програмата Accelerating Entrepreneurs се провежда по време на гала събитието на EY Предприемач на годината в Монако 3-7 юни 2015. Селекцията на предприемачите трае шест месеца като основните критерии за подбор на компаниите са възможност за растеж на бизнеса, предприемачески дух и лидерство, финансови резултати на компанията, стратегия за растеж на компанията, иновативност и оригиналност на мисленето и философия за екипа от служители. Тази година в програмата се включиха над 400 компании от 48 страни като 45 от тях са от региона на Централна и Източна Европа и двама от България.
Останалите пет предприемачи идват от различни краища на света - ОАЕ, САЩ, Нигерия, Турция и Индонезия

 

Идрис Ал Рифай променя културата на електронната търговия в Близкия Изток с компанията си MENA 360. Сара Каус работи за каузата да премахне пластмасовите бутилки от лицето на земята и създава бутилката S'Well. Стефани Курниади от Nasi Goreng Mafia променя културата на хранене в Индонезия. Булент Туркмен от Ininal създава екосистема за онлайн търговци и ритейлъри в Турция. В Нигерия Госи Укануок преоткрива ученето в Африка посредством инвестиции в университетско образование. В България и света Ивайло Пенчев предлага на хората нов тип забавление и прави катереното и покоряването на върхове достъпни.