Лари Пейдж е най-харесвания шеф в САЩ

Какъв подарък най-често получават началниците...? Чаша с надпис „Най-добрият шеф“. Но докато много от тях не заслужават това определение, за Лари Пейдж от Google то не би било преувеличено.

 

Според проучване на Glassdoor, което подрежда Топ 50 на изпълнителните директори в САЩ на база оценките на техните служители, Пейдж е най-харесваният шеф. На второ място се нарежда Марк Паркър, който оглавява Nike. И двамата имат по 97% одобрение. За Пейдж скокът е голям – миналата година той бе на 11 място, а още по-голям е за Паркър, който през 2014 дори не бе в класацията. Челната петица се допълва от шефовете на HEB, Facebook, Ultimate Software.

 

„Възхищавам се на начина, по който Лари ръководи компанията. Той е брилянтен, скромен, обича да се шегува, но е и много запален по работата си“, заявява анонимен служител на Google в сайта на проучването.

 

Миналогодишният първенец в класацията бе шефът на LinkedIn Джеф Уейнър, който сега заема 12 място. Сред новопоявилите се пък са началниците на T-Mobile, Chevron и Airbnb, които са съответно на 14, 16 и 48-а позиция.