9 тайни, с които да направите 100 милиона долара от Грант Кардон

Оценяват състоянието му на повече 100 милиона долара. Той е глобален инвеститор, предприемач-акула, ТВ звезда, най-продаван автор на Ню Йорк Таймс с 4 книги, международен лектор, феномен в социалните мрежи и гуру в обученията за продажби.

 

Той е Грант Кардон!

 

Грант печели публиката по света със своето естествено и забавно поведение, отлични ораторски умения, агресивен подход в продаването и лесни за изпълнение съвети. Магнетизмът му е подсилен от впечатляващите успехи, които има като предприемач и търговец.

 

Той отдавна е осъзнал, че със заплата няма да натрупате богатство и няма да имате онези придобивки, за които мечтаете. В случай, че сте в продажбите или искате да подобрите благосъстоянието си, неговите съвети са като свещ в тъмна нощ.

 

Грант Кардон сподели някои от идеите си, които е използвал да изгради своята империя и да се превърне в един от най-колоритните бизнесмени в Щатите.

 

1. Определете какво означава "успех" за вас. Дали това са базови нужди като храна, дом, кола, работа или мечти за богатство, свобода, знание, вътрешна хармония, духовна извисеност и др.

 

2. "Успехът ви е гарантиран, ако изчислите правилно количеството действия, които трябва да предприемете за постигането му." Грант твърди (и е прав), че ако знаеш колко точно работа трябва да свършиш, за да постигнеш целта си, крайните резултати са ти в кърпа вързани. В случай, че не си бил прав: умножи ги по 10 и няма начин да не пожънеш успех.

 

3. Страховете, които пречат на успеха и изобилието около нас са вградени в сърцата ни още от деца. Помните ли как майка ви е казвала "Изяж си цялата чиния с храна", "Изгаси лампата в стаята, когато излезеш", "Парите не растат по дърветата" и други подобни? Още от малки сме научени да живеем скромно и да пестим. В това няма нищо лошо, но може да бъде една от пречките на пътя ви към духовно и материално богатство.

 

4. "Всичко, от което се нуждаете, се намира при непознатите." Ключът към постигане на мечтите ви е да познавате правилните хора. Търговията е изключителен начин за нови запознанства, докато вършите работата си на продавач. Умеете ли да продавате, докато помагате на хората да решат проблемите си с вашия продукт/услуга, ще трупате богатство и ще постигнете мечтите си.

 

5. Фокусирайте се върху прихода, а не разхода. Грант отделя 95% от времето си за преглед на графа "приход" във финансовите си отчети. Той предупреждава да избягвате грешката, която правят масово хората в бизнеса и личните финанси и се съсредоточите върху въпроса "Как да печеля повече?", а не как да харчите по-малко.

 

6. Отнасяйте се към парите си като към ревнив любовник. Милиони мечтаят за финансова независимост, но само тези, които я превръщат в приоритет, я постигат. Парите обичат внимание и мразят, когато ги игнорирате.

 

7. Ключов момент за успех е желанието и дисциплината ви за личностно развитие. Средностатистическият американец чете 1 книга на година, докато висшите мениджъри четат по 5 на месец. Постоянното ви обогатяване с нова информация от книги и другите образователни материали "точи брадвата" и ви помага да осъществите мечтите си по-бързо.

 

8. За да сте успешни в продажбите, ползвайте тези 4 златни правила. Първо: винаги се съгласявайте с клиента (което не значи, че винаги ще стане както иска насрещната страна). Второ: винаги отправяйте предложение за покупка на вашия продукт. Трето: проверявайте дали сте ангажирали вниманието на насрещната страна. Четвърто: проверявайте колко ви вярват клиентите.

 

9. Бъдете уникални и не се притеснявайте от мнението на хората. Няма нищо лошо в това да имате критици на поведението и действията ви. А ако имате хора, които буквално ви мразят, вие вършите отлична работа за вас и бизнеса ви. Защо? Защото, докато „хейтърите" ви оплюват разпалено, те ви правят безплатна реклама. Вижте как работи това за Ким Кардашиян.