Print this page

„ЛИЧНОСТ – ВДЪХНОВИТЕЛ”: Жана Иванова, собственик на издателска къща „Жануа’98”

Жана Иванова
Собственик на Издателска къща Жануа’98
„ЛИЧНОСТ – ВДЪХНОВИТЕЛ”

Жана Иванова е изключителна жена – собственик на Издателска и продуцентска къща с 20 години история зад гърба, продуцент на филми, организатор на курсове и семинари на авторите на издаваните от нея книги, сред които Берт Хелингер, Геше Майкъл Роуч, Мирзакарим Норбеков , водещ на занятия по Сакрална архитектура на тялото. Лично изпробва и живее по методиките от книгите, които издава (от месеци става в 5 часа всяка сутрин, след като прочита и наскоро издаде „Чудото в 5 сутринта” на Джеф Сандърс), качи се до Базов лагер в Хималаите, след като издаде „Хималайски уроци” на Стоян Маринов. Вдъхновила е и продължава да вдъхновява и да повлича след себе си нови и нови последователи, запленени от безкрайната й енергия. Инициатор е на благотворителната акция „Жълти стотинки“, която вече 11-та година подпомага педиатрични отделения в болници из цяла България. През 2014 г. печели наградата „Вдъхновяващ лидер на годината“ от наградите за личностно развитие „Същност“. Издала е 130 тома неиздавани беседи на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов). Женската тематика я вълнува силно, 2014 г. е Година на Жената в Издателството. Издава биографията на Опра Уинфри, „Учи се от живота” от Елинор Рузвелт, „Майка Тереза – Нещо красиво за Бог”, „Новата Ева” на Учителя Беинса Дуно, „Нейната история – любов” и „Влюби се в тайната” - за съдбата на създателката на Сакралната архитектура на тялото Натали Дроен, „Всичко за женското здраве” от д-р Сергей Бубновски, „Кармата на любовта” от Геше Майкъл Роуч, „Пожелах и успях” - 31 удивителни истории за жени, доказали, че никога не е късно да реализираш своята най-невероятна мечта… Пътешественик, авантюрист, предприемач и вдъхновител. Жена с главно „Ж”. Всичко, което се каже за Жана, ще е малко. Затова ето какво каза тя по време на Business Lady Live и при получаването на наградата си за „ЛИЧНОСТ – ВДЪХНОВИТЕЛ”:


Задачата на жената е да повдигне първо себе си, после и мъжа. Тя заставя мъжа да мисли, като внася мир и спокойствие в душата му. Един от нашите автори, Норбеков казва: „Жената е ангел, тя е между човека и Бога.” След като даваме живот, това означава, че можем да вдъхнем живот на абсолютно всичко. А Учителят Петър Дънов казва: „Жените могат да спасят и ще спасят света”. Успехът за една жена е комплексен – ние сме майки, съпруги, правим бизнес и имаме и лични интереси. За нас е важно какво градим, как възпитаваме, дали сме успели да станем майки и какъв пример им даваме.


Вдъхновението е живота! В него има Вдъх – Нов – Е - Ние, т.е. вдъхновението е Божие благословение! Какво значение, предназначение има жената. Сигурно знаете от Библията, че когато Адам е бил нещастен, защото е дал всички имена на животните по двойки, Бог е решил да му даде другарка, за да бъде щастлив. Тази другарка в 21 век е и партньорка, и съпруга, и колежка, и тя е създадена, за да вдъхновява. Така че нашата роля, на всички жени, независимо дали имат собствен бизнес, или остават в семейството си, за да отгледат по 3-4-5 деца, е да вдъхновяваме мъжете, да създаваме около себе си едно ново вдъхновяващо състояние, така че наистина да променяме света. Да оставаме вдъхновени, да оставаме в България, и да помним, че жената трябва да е жена до последен дъх! Т.е. изящна, нежна, красива, мека, пластична, обичаща мъжа, подкрепяща го и не се съревноваваща с него!

Жана Иванова е и щастлива, горда майка. Дъщеря й Златина Тодорова наскоро издаде първата си стихосбирка „Аерофобия”.