Print this page

Лидерството през уникалният път към успеха по време на „Leaders of Bulgaria LIVE

05.02.2019 г., Вероника Илиева


Първото от поредица събития Leaders of Bulgaria LIVE, което се състоя на 5.02.2019 г. във ВУЗФ, започна темата за лидерството и „Уникалният път към успеха”.


Да показват добрия пример и да мотивират младите хора, че „Успехът в България е възможен” – тази амбициозна цел си поставят организаторите на събитието списание Bulgaria Business Review, списание и клуб Business Lady и сдружение „Успешни в България”. Събитието се състоя с подкрепата и домакинство на ВУЗФ пред аудитория от студенти и завършващи ученици, а на живо се излъчваше през страницата на Business Lady https://www.facebook.com/businesslady.eu/. Запис от събитието може да гледате на https://leadersofbulgaria.online/bg/.


С тази мисия се подготвя и първият български алманах на успешните личности „ЛИДЕРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ”, като имаше възможност на живо да бъдат чути и видени част от участниците, включили се до момента в него, наши съвременници - ярки фигури, постигнали завидни резултати в своята област.

Модератор на събитието беше Милена Хаджииванова*- управител на консултантската компания H-vision, която води дискусията с участниците Георги Гергинов** - Изпълнителен директор на IT-компанията NaXex Technological Development, Арх. Богдана Панайотова***, Управител на фирмата за строителен надзор „ЕН АР Консулт” ЕООД, Детелина Смилкова**** - Вицепрезидент на ВУЗФ и Елена Немцова***** - Директор на частно средно езиково училище ЕСПА.


В Алманаха са включват ЛИЧНОСТИ – силни и вярващи в себе си, ЛИЧНОСТИ, оставили ярка следа в обществения, културния, политическия живот, изкачили стълбичката на победите в спорта и бизнеса. За първи път се прави подобен енциклопедичен луксозен формат, който да покаже успешните личности на България. А изданието очаквайте напролет.
Проектът цели да бъдат разказани историите на успелите хора, които работят в България и за България. Представянето ще бъде чрез пътя на успеха им и качествата, които са им помогнали да станат лидери в своята област, чрез върховете, които са достигнали.

Ценни съвети от сумарния 120 годишен опит на лидерите, присъстващи в залата, си взе младата аудитория.


Арх. Богдана Панайотова сподели основни изводи от своя мениджърски опит „Един лидер без екип е нищо. Работя с много млади хора, защото те зареждат с нови идеи фирмата. Най-важното на лидера е да покаже на всеки човек, че му има огромно доверие. Това е преодоляване на егото.”

Георги Гергинов за провалът: „Истината е, че боли в началото. Колкото по-голяма е амбицията и колкото повече се приближаваш до целта и нещата не се получат, толкова повече боли. Но това изгражда. С времето изграждаш апарат на база опита, с който менажираш риска – това е част от основните умения на лидера. Въпросът е да си вярвате, да можеш да станеш и да продължиш, дори и малко по-встрани.”


На въпрос от публиката „Ако имаш идея и вярваш в нея и знаеш, че ще успееш, но хората около теб не вярват в нея и не смятат, че е добра?” Елена Немцова даде пример от своя опит „Не ги слушай! Никой не ми вярваше, че мога да правя училище и всичките ми близки и роднини ме бяха обявили за луда. Вярвай си и поемай риска! Намерете призванието си, обичайте това, което правите и вярвайте в себе си!”
Детелина Смилкова сподели „5-те най-важни неща, за да успееш: визия, кеш, ключови взаимоотношения, обучаване. Качеството, което отличава лидерът, е поглед върху голямата картинка и е задължително да създадеш ефективен екип. Екип, който знае повече от мен.”.

*Милена Хаджииванова e oсновател и управител на консултантска компания Ейч Вижън. Тя е клиничен психолог, Certified Professional Executive Coach, партньор на бизнеса, с близо 20 години практика със стратегически HR проекти, организационна психология и тренинги. В портфолиото и има над 3500 консултантски проекта с български и международни компании и повече от 13000 участника, преминали през нейни обучения за развитие на потенциала.
Преподавател е в СУ “Кл.Охридски”, ВУЗФ, НБУ.
Създател е на Академия за автентично лидерство.

Участващите лидери:


**Георги Гергинов е изпълнителен директор на IT-компанията NaXex Technological Development. Преди това е работил за SAP Labs, където стартира управленската си кариерата. Професионалният му път включва и дългогодишен опит, като софтуерен инженер. Георги е съосновател и председател на УС на Асоциацията за иновации в софтуерните технологии (ISTA), която организира едноименната ежегодна конференция, едно от най-значимите събития за софтуерната индустрия в България. Завършил е Техническия университет в София и има EMBA към Шефилдския университет.

***Арх. Богдана Панайотова е управител на „ЕН АР Консулт” ЕООД – фирма за строителен надзор. Арх. Панайотова е член на Управителния съвет на Българската асоциация на архитектите и инженерите. Родена в Хасково, завършва средното си образование в Математическата гимназия в града със Златен медал. След което, през 1995 г., се дипломира с отличие в специалност „Архитектура” в УАСГ. Професионалната си кариера започва в РДНСК – Хасково, като от 1999 до 2003 г. е началник на Дирекцията. След това става главен архитект на община Хасково. През 2006 г. основава фирма за строителен надзор в проектирането и строителството. Mайка е на 3 деца. Последното й хоби, което я вдъхновява, зарежда и провокира е гмуркането.


****Детелина Смилкова е вицепрезидент на първото в България частно специализирано висше училище в областта на застраховането, финансите, социалното осигуряване, мениджмънта и маркетинга - ВУЗФ. Тя е председател на Българската асоциация за управление на хора /БАУХ/. Била е съветник на министъра на икономиката и енергетиката и председател на съвета на директорите на "Капман Енерджи Грийн Фонд" (Capman Green Energy Fond).


*****Елена Немцова притежава близо 30-годишен опит в сферата на образованието. Завършила е Националната музикална академия, със специалност пиано на изпълнителско и педагогическо ниво, и клавирен съпровод. Професионалната си кариера започва като корепетитор в Националната музикална академия и водещ на клас по пиано в Читалище „Възраждане”. Била е асистент по пиано във Факултета за начална и предучилищна подготовка към СУ „Св. Климент Охридски”. От 1992 г. г-жа Немцова е основател, директор на частно средно езиково училище ЕСПА, на което е и едноличен собственик. Тя е автор и на Уникалната Авторска образователна концепция по която работи училище ЕСПА. Освен с образователна и възпитателна дейност, г-жа Немцова се занимава активно и с благотворителност, социални дейности и проекти в сферата на културата. Тя е президент на Lions Club в България, както и съпредседател на „Националното сдружение на евроклубовете в България”. Личните й интереси са свързани с музика, литература, спорт, туризъм. Владее френски и руски език. Омъжена, с две деца. Член е на управителния съвет на Българската асоциация за управление на хора, както и на Професионална асоциация "Европейски и национални програми за развитие".

https://www.leadersofbulgaria.com/
https://leadersofbulgaria.online/bg/
За повече информация се свържете с Вероника Илиева на This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.