Двамата най-богати в света притежават 141 млрд. долара

На 141.2 млрд. долара се равнява състоянието на Бил Гейтс и Карлос Слим, които според Bloomberg са най-богатите хора в света.

 

Основателят на Microsoft Бил Гейтс притежава 77.6 млрд. долара по последни данни, докато Карлос Слим, който през последните четири години неизменно бе начело в класацията е с 63.6 млрд. долара.

 

Трети се нарежда инвеститорът Уорън Бъфет, като неговото състояние се оценява на 62.8 млрд. долара, което е с 2.5 млрд. долара повече от основателят на Inditex Амансио Ортега.

 

Енергийните титани Чарлз и Дейвид Кох делят петата позиция на най-богатите хора в света с малко над 50 млрд. долара.
Най-богатата жена по данни на Bloomberg е Кристи Уолтън - една от наследничките на веригата Wal-Mart, основана от нейния свекър Сам Уолтън и неговия брат Джеймс през 1962 година.

 

Това са най-богатите жени в света

 

Основателят на китайския гигант в електронната търговия Alibaba Group - Джак Ма и Марк Закърбърг, основател на Facebook са милиардерите с най-голям ръст в състоянието си от началото на 2014 г.

 

Те са добавили съответно 7.8 и 5.6 млрд. долара, докато следващите в подреждането Джак Саймънс и Джордж Сорос са увеличили състоянието си с по 3.5 млрд. долара.