Щастливата жена е успешна жена – интервю с Лариса Ренар

Лариса Ренар е лъчезарна, неотразима, обаятелна жена – кандидат на психологическите науки, биолог и психолог, получила степен МВА от Стокхолмския университет по икономика. Създава и ръководи Академия на личния живот. Чете лекции по психология на стреса по цял свят. Автор е на няколко бестселъра обобщаващи задълбочените й познания и дългогодишен практически опит.

 

Какво представлява женската енергия, за която Вие пишете?

 

Това е състоянието на изпълненост. Трудно е да се опише, но е много лесно да се усети. Това е, когато целият свят е в синхрон с теб, когато всичко се случва с магическа лекота, когато кипиш от енергия и имаш усещането, че летиш. И при това всичко се случва спокойно и хармонично.

 

Как ще се промени светът, когато в него се възвърне женската енергия?

 

Светът ще стане много по-хармоничен. Жените ще спрат да страдат от опустошеност, самота и свръхотговорност, а мъжете ще усетят отново силата си и ще проявят желание за изява на най-добрите си качества. Когато мъжът чувства, че до него е истинска жена, той става по-отговорен, по-мъжествен, по-успешен.

 

Могат ли жените и мъжете да се разбират?

 

Разбира се, че могат. Мъжете са готови за диалог и могат да чуят какво искат жените. За жените е важно да разбират какво очаква от тях мъжът. Най-важното е взаимното желание да научиш езика на другия. Ние губим десетилетия, за да научим английски, но не винаги сме готови да признаем, че езикът на другия пол също трябва да се изучава задълбочено! Сега за това има редица възможности и всичко зависи от нашето желание. Но за жената е по-лесно да признае, ако има нещо, което не разбира и да се постарае да разбере мъжа, за да може после на неговия собствен език да му каже какво е важно за нея.

 

Защо толкова се интересувате от отношенията мъже – жени?

 

Защото за жената най-важното е да създаде хармонични отношения. Когато тя е щастлива, тогава и в живота й всичко потръгва - и кариерата й се развива успешно, появяват се сили и желание да се усъвършенства, да отделя време за себе си и за децата си. А когато жената е нещастна в личните си взаимоотношения, тя за нищо друго не може да мисли и за нищо няма сили и желание.

 

Наистина ли мъжете и жените са от различни планети, както пишат в съвременните психологически издания?

 

Най-съкровените желания за мъжете и жените са едни и същи – всеки иска да е обичан, да бъде оценен. Но начините, по които ги проявяваме, са различни. Изкуството на тези отношения се състои в това да намерите уникалния за всяка двойка път, да чуете зова на другия за любов и да се изпълните и двамата взаимно с любов.

 

Кой избира – мъжът или жената?

 

Жената избира от тези, които са избрали нея. Но за да могат да я избират, тя трябва да е изпълнена с женска енергия. И колкото повече е тази енергия в жената, толкова по-голяма е възможността й за избор от толкова по-голям кръг достойни мъже.

 

Какво е необходимо, за да бъде една жена щастлива?

 

Всяка жена има различно разбиране за щастие. Главното е да се чувства щастлива просто защото съществува такава, каквато е и там, където е. В настоящия момент.

 

Как мислите Вие – могат ли традиционните ценности като мъж, дом, деца и семейство, да направят една жена щастлива?

 

Разбира се! Ние можем да декларираме, че за нас не това е важното, но в самата женска природа е заложена необходимостта от близост. Това е характерно и за мъжката природа. Важното е не във формата – да бъдеш с някого в двойка, а в същината – в това какви са Вашите отношения. Затова когато семейството не е само формално наличие на мъж и деца, а е споено от взаимоотношения на искреност и любов – всичко се развива и разцъфва - и жената, и мъжът, и децата. И тогава жената може с лекота да се занимава с любимата си работа, с личностното си развитие, да бъде творец.

 

Лариса Ренар към читателките

 

Когато жената е пълна с енергията на удоволствието и радостта, тя създава около себе си поле, което привлича и мъже, и различни възможности. Това прави живота й радостен и лек и такъв става и животът на тези, които са около нея. Всичко се случва така, като тя желае – идват необходимите хора, решават се въпроси, правят се открития. Дълбоко в себе си всяка от нас знае, че докато е в това състояние, всичко се случва по перфектния начин, а когато губим енергията си – всичко започва да се руши. И слънчевият прекрасен свят изведнъж се превръща в хаос. В един миг жената разбира, че е опустошена. И колкото повече се опитва да възстанови силите и енергията си, толкова повече те се стопяват.

 

Тогава тя просто трябва да спре, да не прави нищо, да лежи, да броди по улиците, да гледа мелодрами, да чете книги и просто да се наслаждава на тишината и самотата си. След няколко дена или седмици – всичко започва да се променя. Жената изведнъж отваря очи и вижда, че пролетта отново е дошла. Усеща аромати, вижда блестящите витрини и мъжете отново се обръщат след нея. Значи енергията отново се е върнала...

 

Жената е родена, за да получава удоволствие. Защото тя е центърът на света и с енергията си поддържа своето пространство – своя дом, любимия си и децата си.