Жерар Депардийо отваря ресторант в Москва

Френският актьор Жерар Депардийо, който от година и половина е руски поданик, ще отвори ресторант в Москва. Това става ясно от негово интервю във в. "Комсомолская правда".


"Първият ми ресторант ще се казва "Жерар". Той ще отвори врати през октомври и ще предлага простичка кухня, каквато аз харесвам, съставена от руски и френски блюда", посочва той.


"Надявам се да отворим ресторанти и в Петербург и Саранск", добавя новият руски гражданин, чийто официален адрес е точно в Саранск, столицата на Мордовия.


Френският актьор, който е собственик на няколко лозя, вече има три ресторанта в Париж, както и други заведения в Белгия.


В интервюто Жерар Депардийо, чиито последни филми "Добре дошъл в Ню Йорк" и "Обединени страсти", излязоха само на VOD във Франция (видео на поискване), заявява, че има няколко филма в проект, между които една комедия и телевизионен сериал за Първата световна война.


Запитан за близостта му с Владимир Путин, актьорът разказва как руският президент му е говорил за изпитанията на семейството му по време на блокадата на Ленинград през Втората световна война.


"Вярвам на този човек като политик, всичко, което прави е за Русия", настоява актьорът, показвайки се все пак предпазлив в оценките си за украинската криза.