Скокът от австралийската ферма към Холивуд на Марго Роби – „Вълкът от Уол Стрийт“

Тази красавица не може да не привлече погледите – сексапилната блондинка веднага допадна на зрителската аудитория от мъжки пол след излизането на филма „Вълкът от Уол Стрийт“. Едва на 23 години Марго вече редовно се появява в гланцираните издания и е станала търсена актриса и секссимвол. Марго Роби е родена на 2 юли 1990 г. в гр. Голд Кост в Австралия. Също като австралийската манекенка Миранда Кер е имала прекрасно безгрижно детство...


Израснала е във фермата на дядо си, заобиколена от домашни животни и живописни пейзажи. „Умеех сама да цепя дърва и от сутрин до вечер карах сърф“, припомня си Марго. За какво повече да мечтае човек? Но Роби още от малка гледала захласната холивудски филми и разбрала, че иска да стане актриса. „Грейс Кели винаги ми е била кумир. Когато я виждам на екрана, не можа да не се просълзя. Същото е и с Мерилин Монро – не мога да откъсна очи от тях... Могат да играят в комедия и за броени секунди да ви докарат до истерия.


skokytВдъхновена от примера на Грейс Кели и Мерилин, след завършване на гимназия Марго се мести да живее в Мелбърн, за да потърси реализация в големия град. И се оказва късметлийка – почти веднага печели роля в австралийския сериал „Съседи“, в който някога е започнала кариерата си и Кайли Миноуг. Скоро младата хубавица заминава за САЩ, за да си пробва късмета в Холивуд. Малко след това настъпва звездният й час. Роби дори нямала собствен агент, но получила куп предложения за участие в сериали.


Играла в криминалния „Отдел „Убийства““ и драматичния „Пан Американ“, като последният й печели популярност в САЩ. Следва романтичната комедия „Въпрос на време“. Но истинският й успех идва с участието й във филма „Вълкът от Уол Стрийт“. Ролята може да е малка, но значима. Първо – звездата партнира на самия Леонардо ди Каприо. Второ – работи с легендарния режисьор Мартин Скорсезе. И трето – многобройните креватни сцени във филма позволяват на Марго да покаже прелестите си на целия свят. Именно след „Вълка“ всички заговориха за Роби. „Ако изобщо има правилен момент да се съблечеш, то е когато зад камерата стои Скорсезе. Той представя секса във филмите си също като насилието – грубо и реалистично“, казва Марго. Тя обаче признава, че се е притеснявала откровените сцени да не смутят родителите й.


Трудно е да се каже със сигурност дали Роби използва личния си живот като инструмент за постигане на напредък в кариерата или пък слуховете се дължат на привлекателната й външност... Но американските таблоиди винят именно нея за кризата в отношенията между Уил Смит и Джейда Пинкет. Актьорите се запознали на снимачната площадка на комедията „Focus”. После таблоидите пишат, че Уил хлътнал до уши по 23-годишната блондинка и решил да се разведе.


“Още съм твърде неопитна, на кастинга за „Вълкът от Уол Стрийт“ трябваше да ударя шамар на Лео Ди Каприо и го ударих твърде силно... За момент се уплаших, че ще ме арестуват, но Лео се засмя, а Мартин Скорсезе ме одобри за ролята!“. Сега Марго се снима във филма „Z for Zachariah”. Там пак е отбелязала интимна връзка, която този път не е измислица на жълтата преса. Актрисата е започнала връзка с режисьора на филма Хенри Ейткен. Влюбените вече са публикували няколко свои снимки заедно в социалните мрежи. Интересно е, че филмът се снима в родината на Марго – Австралия, където хубавицата се е завърнала като истинска звезда след 6 години отсъствие. Предстоят й още няколко многообещаващи роли – във филмите „Френска сюита“ и „Жесток талант“.