Прохождане към върха с бебешки продукти – преуспяващият бизнес на актрисата Джесика Алба

Ако дойде време да севръчва наградата най-предприемчива знаменитост на 2014 г., Д-р Дре е първото име, което изниква. През май рапърът и партньорът му Джими Йовин продадоха компанията си Beats by Dre на Apple за $2.6 милиарда в кеш и акции. Но двамата имат много сериозна конкуренция в лицето на една крехка дама - актрисата Джесика Алба.

 

Тя е сред основателите на The Honest Company, която произвежда екологични продукти за бебета и за почистване на дома. По-рано този месец компанията получи инвестиция от 70 млн. долара от Wellington Management Company. Преди това от други инвеститори е получила още 52 млн. долара, което прави 122 милиона долара финансиране. Така, според анализаторите, стойността на компанията се доближава до 1 милирад долара.

 

Джесика, която е майка на 5-годишната Онър и на 2-годишната Хевън, споделя, че у дома също контролира с твърда ръка. Явно сладката актриса е открила, че тайната на добрата майка е в строгостта и авторитета, а не само в глезотийките към децата. Тя не позволява на децата сами да правят планове за семейните ваканции. Според нея, дъщерите й биха планирали "най-ужасната ваканция".

 

"Не се вслушвам в мнението на децата си. Когато започнат да плащат семейните ваканции, тогава ще казват какво ще правим и къде ще ходим. Дотогава мама и татко отговарят за това. Иначе всеки ден ще е Дисниленд-най-ужасната ваканция", споделя Алба.