Когато човек влага душа и сърце в работата си, това се отразява неминуемо. ТОП 12 НА ДАМИТЕ В КОМУНИКАЦИИТЕ: Биляна Христова, Маркетинг Мениджър на Кредисимо.

Представяне
Биляна Христова за Business Lady


06.07.2018 г.


Биляна Христова е експертен маркетолог, с над 13 години опит в сферата на маркетинга, рекламата и връзките с обществеността. От 2015 г. ръководи маркетинг отдела на Credissimo – водеща европейска ФинТехк компания за онлайн кредити. Най-голямата й страст в маркетинга света са дигиталният и стратегическият маркетинг. В момента освен в Credissimo, e част от екипа на Nexo - една от най-прогресивно развиващите се в сферата си платформи за отпускане на заеми, обезпечени с крипто валути.


През 2017 г. Биляна получава годишната награда на списание „Business Lady” за цялостен принос в категория Маркетинг и ПР за постижения, свързани с иновации, ефективни комуникации и налагане на търговска марка №1 за онлайн кредитиране във финансовия сектор. Credissimo става и „Компания на годината” 2016 за „Иновации в кредитирането и онлайн достъпност до финансови услуги”, а през 2017 за „Налагане на български ФинТех иновации на международния пазар”. Credissimo е и „Любима марка” на българския потребител за 2017 г. и 2018 г. в категория ФинТех. С активната роля на Биляна, Credissimo развива и цялостна благотворителна и корпоративна социална отговорност, за което получават наградите „Златно сърце” за 2016 г. и 2017 г.


„Изисква се много упоритост и борбеност, защото един път да станеш номер 1 на все още не много развит пазар е лесно. Да останеш лидер години наред и да затвърждаваш позициите си година след година, ето тук идва трудната част.”, казва Биляна.

Преди да започне в Credissimo, Биляна е заемала позицията Head of accounts department в дигиталната агенция Easy Online, в рамките, на която е работила по цялостни маркетинг концепции за различни компании като Nivea, Avon, Lenovo и др. Нейният опит като маркетинг мениджър в разнообразни компании е голям, като сред тях се откроява и единна от първите големи интернет провайдъри в България.

Като ръководител на маркетинг отдела на Credissimo, Биляна е имала възможността да развие множество комуникационни кампании, свързани с иновативните услуги, които компанията предлага. За нея изграждането на стратегия и цялостното планиране на всяка фаза на навлизане е от изключителна важност, тъй като работата във ФинТехк сферата е изключително динамична и безпрецедентна в рамките на предлагане на технологични финансови услуги.
В момента Биляна менажира цялостната маркетинг стратегия на компанията на територията на 5 държави.

Биляна е амбициозен и упорит човек, който обича предизвикателствата и динамиката. Любител е на екстремните спортове - и на работното място, и извън него. Отделя активно време в професионалното си изграждане и развиване на практически лидерски умения. Работата за нея е мотивация за професионално и личностно развитие и всекидневно надграждане на знания. Биляна вярва, че когато човек влага душа и сърце в работата си, това се отразява неминуемо. А с такова отношение се постига лидерска позиция в динамичната среда, в която работи и живее всеки от нас. Жител на света и любопитен пътешественик, Биляна винаги е нащрек за нови предизикателства отвъд географските граници, в които се намира.