7 неща, които ще Ви доближат до успеха

1. Разглеждане на дългосрочни цели – ако не знаете накъде сте тръгнали, вероятно никога няма да стигнете. Затова е много важно да отделите няколко минути на ден в размисъл как се виждате след 5, 10, 15 и дори 20 години.

 

2. Създавайте дневни планове – независимо дали устно или писмено, трябва да направите списък със задачите си. Включете в него задачите, които наистина ще Ви доближат до постигането на дългосрочните цели. Изпълнявайте записаното.

 

3. Молете за помощ – никой не може да се справи с всичко напълно сам. Молбата за помощ не е проява на слабост, а на уважение. Хората се чувстват много поласкани, когато тяхното знание или умения влиза в помощ на някого.

 

4. Съветвайте и приемайте съвети – това са двете страни на наставничеството, които носят продуктивни резултати. Всеки ден давайте съвет някому и приемайте такъв. Размяната на опит има ползи за всички страни и обогатява неимоверно.

 

5. Давайте си почивка – ежедневно, независимо от натовареността, си намирайте повод за почивка. Това разтоварване ще Ви донесе повече позитиви, отколкото загубено време.

 

6. Благодарете и правете комплименти- Добрата дума и ласкателството са отворили не една и две врати. А прилагането им до голяма степен е въпрос на навик и решение. Опитайте и ще видите, че благосклонността на хората към Вас ще се увеличи многократно, а с нея и успехите Ви.

 

7. Учете – независимо дали организирано или не, опитайте се да продължите образованието си. В бизнеса винаги оцеляват най-подготвените. А с динамиката на новостите в технологиите и науката, човек едва съумява да върви редом. Представете си, че за момент спре, за да си почине.