Print this page

Как да се държим в обществото на социалните медии?

Управлявате профил на марка в социалните медии?

 

Тогава вероятно би обогатило работата ви мнението на Ейми Върнън - съосновател и главен маркетингов директор на сайта Predictable.ly, изразено в материал в американското списание Inc. Авторката посочва полезни според нея съвети за по-добро представяне в социалните медии и по-ефективно взаимодействие с аудиторията им чрез публикуване на съдържание.

 

Ето какво пише тя.

 

Лесно е да се престараем в социалните медии, независимо дали навлизаме в тях за първи път или имаме опит, дали работим за нов клиент, бизнес или продукт, или пък започваме управлението на нов профил. Лесно можем да сгафим и да накараме аудиторията да се отдръпне. За да избегнете това е добре, например, да автоматизирате фийда си в Twitter. Да насрочвате постоянни публикации в тази социална мрежа. И след публикуване да коментирате, да отговаряте на запитвания от аудитторията си.

 

Да кажем, че сте на коктейл и някой ви заговари, но вие оставате безмълвни, въпреки че сте там. Как мислите би разтълкувал той поведението ви? Може би би си помислил, че се държите грубо. Същото се отнася и за виртуалния свят. Всеки в него трябва да се държи добронамерено и възпитано. Да бъде интересен събедесник. Да отговаря на въпросите, които му се задават.

 

Не използвайте десетки хаштагове. Не е хубаво. Понякога, когато са твърде много и трудни за разчитане, хаштаговете изглеждат сякаш се прави болезнен опит да се привлече вниманието. Най-подходящото място да използвате хаштаговете остава Instagram.

 

Не изпращайте автоматични директни съобщения до потребителите си в Twitter, Facebook. Това си е чист спам. Пратете лично съобщение до някой, или въобще не пишете.

 

Споделяйте "странни" новини извън потока на деня. Това съветва Брент Ксуторас. Той управлява акаунта в Twitter @WeirdNews и днес има над 100 000 последователи. "Ако искате да ангажирате хората със съдържанието си, споделяйте "странни" или необичайни новини. Това е, което те искат. Затова ще ви следват. Те всъщност не искат някой медиен гуру по ангажиране на аудиторията в социалните медии да работи за тях. Искат просто любопитни новини за събития от света", смята той.

 

Не приемайте съветите на всяка статията като тази много на сериозно. Защото няма единна формула за управлението на страница в социалните медии. Всеки администратор трябва да опознае собствената си аудитория, вкуса и реакциите й. Това познание се натрупва с времето.