Жените над четиридесет – уверени и неустоими

Има една народна поговорка: „Ако младостта знаеше, ако старостта можеше." На 40 години и двете неща са налице -жената вече знае и още може!

 

Наясно е със себе си и с мъжете. Разбрала е, че не бива да ги подценява, но че още по-опасно е, ако ги взема прекалено на сериозно. Обича ги, но пестеливо. Това я съхранява душевно и физически и подлудява мъжа. Защото онова, което той цени най-малко, е бурната, всеотдайна и изпепеляваща женска страст, тя го плаши и обърква. Обратно, уютът и невнятният страх от загубата му силно привързва мъжете към зрялата жена. С нея те се чувствуват едновременно спокойни и несигурни - една пропорция, чието златно сечение е формулата на хармонията в половата двойка.

 

Наближавайки 40-те, жената вече е проумяла известната шега, че мъжете се делят на две групи: такива, които харесват дебели жени, и такива, които не си го признават. Във всеки случай можете да бъдете сигурни, че мъжете от вашия възрастов контингент при всяко положение ще предпочетат да бъдете по-пълна, отколкото по-слаба от нормалното. Кльощавите жени ужасяват мъжа, а напрегнатият израз, който имат жените, пазещи диета, потиска желанията му и го прави нервен.

 

В международна статистика установили, че все повече жени, прехвърлили 40-те, купуват еротично и дръзко бельо.

 

Сумите, които харчат тези дами за бельо и секс играчки, са двойно по-високи от парите, отделени за същите артикули от 20-годишните момичета.

 

Това донякъде се дължи на по-голямото либидо и по-високите доходи, които зрелите жени притежават, допълват експертите.

 

Близо 75 на сто от запитаните представителки на нежния пол над 40-годишна възраст дори разкриват, че пазаруват бельо заедно с техните партньори, защото държат на одобрението им при подобни покупки.

 

Също така все повече мъже сами купуват бельо за своите партньорки, като най-често те избират копринени чорапи и жартиери.