Интервю за работа- дръж се професионално и не се разсъбличай

Дали ще получиш позицията зависи най-вече от качествата ти и начина, по който ще се справиш на интервюто. Но не забравяй, че oблеклото ти също играе важна роля.


Виж какво в никакъв случай не трябва да носиш:

 

Твърде разголени дрехи


Ще ходиш да танцуваш? Облечи се колкото разголено искаш. Отиваш на интервю за работа? Дръж се професионално и не се разсъбличай прекалено.


Няма по-бърз начин да създадеш лошо впечатление на този, който има властта да те наеме, от това да му покажеш прекалено много от голата си кожа. Изглеждаш евтино и сякаш не те е грижа дали ще те вземат на работа или не.

 

Обувки на супер високи токчета


Както разголените дрехи, така и ужасно високите токчета създават впечатлението, че никога не си попадала в офис и нямаш идея как да изглеждаш професионално.


При всички положения си сложи обувки на токчета (изглеждат страхотно с всякакъв вид облекло), но избери по-ниските им варианти. Чифт класически обувки на висок ток с височина от 5 до 8 см. е добро начало. И нека бъдат затворени при пръстите.

 

Всичко, което е мини дължина


Интервюто за работа не е място за мини поли и рокли. Дори ако носиш нещо доста късо (не съвсем скандално, но с дължина леко над коляното), може да си имаш проблеми.


Най-вероятно ще се притесняваш дали въпросната пола не се надига и ще я придърпваш постоянно надолу. Колкото повече хората обръщат внимание на облеклото ти, защото все се опитваш да го нагласиш, толкова по-непрофесионално и не на място ще изглеждаш.

 

Прекалено много бижута


Докато носиш едно нещо, което стои красиво и оригинално, тогава няма проблеми – облеклото ти изглежда завършено и стилно.


Внимавай обаче, да не прекалиш с бижутата. Не искаш да влезеш в офиса като подрънкваща коледна елха, накичена с всички тези колиета, гривни и пръстени. Поддържай аксесоарите до минимум, за елегантно излъчване.

 

Прекалено много грим


Прекаляването с грима издава впечатление, че си се престарала с подготовката и също изглежда непрофесионално.Искаш да изглеждаш по най-добрия начин, но не така сякаш ще хукнеш до бара с приятелки веднага след интервюто. Придържай се към семплия грим. Използвай коректор или фон дьо тен, само където има нужда, сложи съвсем лек слой прозрачна пудра, един слой спирала и цветен глос за устни. Остави блестящите сенки за очи вкъщи. Готова си!