Българският филм „Живи Легенди“ получи приз за най-добър международен филм – „Манхатън Филм Фестивал“

След като взриви българския бокс офис с приходи от близо 700 000 лева, филмът на младия български режисьор Ники Илиев "Живи легенди" получи и първа награда.


Лентата получи приза за най-добър международен филм на осмото издание на престижния "Манхатън Филм Фестивал" в Ню Йорк, съобщават от БТА. С тази награда "Живи легенди" ясно показа, че филмите няма нужда да се делят на фестивални и зрителски както е прието в България, а могат едновременно да притежават художествена стойност и да радват масовата аудитория.


Филмът дори имаше безпрецедентните две прожекции, които бяха приети много добре от гостите на фестивала и българите живеещи там. Паралелно с това, българското посолство във Вашингтон организира представяне и на двете ленти на Ники Илиев - "Чужденецът" и "Живи легенди".


Българската общност препълни залата и аплодира и двата филма на крака. Добрата новина за хората, които са изпуснали да гледат "Живи Легенди" е, че той ще бъде излъчен в летните кина по българското Черноморие.


В лентата участват познати имена като Орлин Павлов, Саня Борисова, Димо Алексиев, Стефан Щерев, Яна Маринова, Георги Кадурин, Любомир Ковачев и не на последно място - звездата на италианското кино Микеле Плачидо.