Новият филм на Уди Алън ще бъде „магически“

Уди Алън изследва мистериите на любовта и илюзията в "Магия на лунна светлина" (Magic in the Moonlight), романтична комедия, вдъхновена от ясновидците на 20-те години, чиито "способности" са развенчани от популярните фокусници на деня, пише "Ройтерс".

 

Многократният носител на "Оскар" отдавна е запленен от магическата тема, която се появява често във филмите му. В "Магия на лунна светлина", който излиза по кината в Щатите този петък, реалност и илюзия се сблъскват на Лазурния френски бряг през бурното десетилетие на 20-те, когато спиритизмът и сеансите са последният писък на модата.

 

Режисьорът на "Ани Хол", вече на 78 г., казва, че лъжемедиумите, разконспирирани от Хари Худини и други известни илюзионисти "ме наведоха на тази идея".

 

Аз съм с две ръце за илюзията, добавя той. "Действието във филмите ми често се развива в миналото, защото така мога да създам по-вълнуваща илюзия."

 

Както в "Полунощ в Париж", най-успешния филм на Алън, донесъл над 151 млн. щатски долара в световния бокс офис, "Магия на лунна светлина" пренася зрителите в Париж на 20-те години.

 

Свят на сини небеса, ретро автомобили и облекла, пищни имения и международен актьорски състав начело с британеца Колин Фърт.

 

Критиката е разделена в мненията си дали последната творба на Алън ще достигне успеха на "Полунощ в Париж" и "Син Жасмин".

 

Списание "Варайъти" описва филма като "талисман за добро настроение", който "се поглъща лесно – благодарение на гладкия ритъм и предостатъчното смайващи гледки от Лазурния бряг, както и на автентичната химия" на Фърт и Стоун.