Детски панаир Бургас – рисуване, грънчарство, стенопис и народни танци

Впечатляващо корабно платно, изработено от детски рисунки, е само една от над 50 инициативи, които ще се осъществят в рамките на Детски панаир Бургас през уикенда на 23 и 24 август.


Най-големият детски фестивал в България по традиция идва в морския град с пълната си програма от безплатни ателиета по изкуства, наука, спорт и др, които ще се провеждат в Морската градина и сцена Охлюва от 10.00 до 18.00 часа.


Децата ще могат да се включат както в познатите вече ателиета по изкуства (Грънчарство, Тубизъм, Ебру, Декупаж, Отпечатъци, Пискел арт и др.), така и в тематичните за морския град (Рисуване на мидички, пясъчни рисунки и др). Едно от най-атрактивните ателиета ще бъде изработването на корабно платно от децата, които ще го създадат със своите рисунки върху плат. След като е готово, то ще бъде опънато на мачта в Морската градина.


Освен ателиетата, Фондация "Изиарт" е разработила и специални игри за град Бургас. По традиция част от игрите ще бъдат в Регионален исторически музей Бургас, а други – в централната градска част. За децата, които се справят с предизвикателството на игрите, са предвидени и много награди.


Детски панаир Бургас се организира от Фондация "Изиарт" съвместно с Община Бургас, а финансирането на проекта е от Фондация Америка за България.


„Нашата цел е да дадем поле на изява и насърчим таланта на всяко дете, да запалим интереса на децата към различните изкуства и културни институции - музеи, театри, галерии. За нас основна мисия е децата да се докосват до света на творчеството, културата, образованието и спорта и да могат по забавен начин да открият музеите и галериите във всеки един град. В Бургас ви очакват много, много интересни и нови игри и ателиета, ще ви очакваме“ - разказва Станка Желева - Председател на Фондация "Изиарт".


Заповядайте на Детски панаир в Бургас в събота и неделя - 23 и 24 август 2014 година.


Ателиета и спектакли:


Изкуство и рисуване, Йога, Стъклопис, Макиаж, Пясъчни рисунки, Грънчарско ателие, Бижута, Цветя от салфетки, Енкаустика, Фотография, Детски играчки, Народни танци и игри, Урбанистична игра, Плъсти, Детска архитектурна работилница, Рисунка на асфалт, Търсачи на съкровища, Пожарникари, Декупаж, Монотипия, Ветрила, Животни от картон, Рисунки с вода, Зумба, Скулптура, Подводно пътешествие, Мисия в космоса, Стенопис, Глобус, Катапулт, Пиксел арт, Фокуси, Хвърчила и още много други любопитни и забавни ателиета…