Кои от любимите ни филми оглавиха бокс офис класацията и какви приходи отчетоха за един уикенд в САЩ и Канада

Лентата "Пазители на галактиката" на "Марвел" продължи успешното си представяне и за четвърти път от излизането си на екран в началото на август оглави бокс офис класацията в Северна Америка, предадоха световните информационни агенции.

 

През изминалия уикенд за "Пазители на галактиката" в киносалоните на САЩ и Канада са продадени билети на стойност 10,2 милиона долара. Със сумата общите постъпления в домашния бокс офис стават 295 милиона долара.

 

Второ място в класацията с 6,5 милиона долара от продажбата на билети през уикенда заема римейкът на "Костенурките нинджа". На трета позиция с 5,8 милиона долара е филмът "Ако остана" с Клои Морец.

 

Четвърта позиция в бокс офис класацията на Северна Америка заема комедията "Нека сме ченгета" с участието на родената в България канадска актриса Нина Добрев. Приходите от продажбите на билети за филма в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат на 5,8 милиона долара. Това отрежда на лентата една позиция по-нагоре в бокс офиса в сравнение с миналия уикенд, когато тя бе на пето място.