Благотворителна томбола на наградите „Златно сърце” в помощ на проект за възраждане творчеството на Панчо Владигеров

4.12.2018 г., Вероника Илиева


По време на годишните награди „Златно сърце’18” за благотворителност и корпоративна социална отговорност на сп. и клуб Business Lady и сп. Bulgaria Business Review 4.12.2018 г. се проведе благотворителна кампания за подкрепа развитието на талантливи български деца. Част от тях имаха възможност да присъстват и да покажат потенциала и таланта си пред гостите. Проектът „Таланти в действие“ е част от дейността на сдружение „Успешни в България”, основано от дамите от Business Lady Club.

Основни цели на сдружението „Успешни в България” са:
- Да работи активно за личностното и духовно развитие на българските деца и млади хора, като ги подпомага да развият своя потенциал и да се реализират успешно в България.
- Да помага за професионалното ориентиране, за развитието на предприемачески дух и начин на мислене у децата, да подпомага връзката и координацията между бизнеса и образованието.

По този повод на събитието бяха поканени талантливите младежи класически музиканти от фондация „Консонанс”, и малките гимнастички от спортен клуб Ритмика, които бяха подкрепени със събраните средства от благотворителната томбола.
Фондация „Консонанс“ е създадена през 2014 г. в гр. София и има за цел да открива, подкрепя и развива талантливи деца в областта на класическата музика, като им дава възможност за изява чрез организиране на концерти, майсторски класове, уъркшопове и творчески срещи със световноизвестни музиканти, подпомагайки тяхното професионално израстване и усъвършенстване на музикалните им качества.


Проектът на фондация Консонанс „Импровизация и Токата – 120 години от рождението на Панчо Владигеров“ има за цел да представи творчеството на големия български класик Панчо Владигеров в юбилейната му година – 2019. В него ще вземат участие млади български таланти в областта на класическата музика и ще представят емблематични произведения от творчеството на Владигеров. Идеята е тези произведения, изпълнени от едни от най-ярките млади музиканти на България, да бъдат записани на компактдиск, който да се разпространява с цел популяризиране творчеството на композитора. Огромно желание на екипа на фондация „Консонанс“ е преиздаването на книгата на Евгени Павлов Клостерман със заглавие „Панчо Владигеров“, тиражът на която отдавна е изчерпан. Фондацията планира проектът да бъде представен и в българските културни центрове, разположени в европейските столици, с които Панчо Владигеров е бил свързан в своя житейски и творчески път – София, Виена, Берлин и Рим.


В програма на церемонията по награждаване „Златно сърце”, гостите се насладиха на изпълненията на талантливите младежи:
1. Антонин Дворжак – Славянски танц оп. 72 №2 “Думка” – изпълняват Петър Дюлгеров и Георги Василев (пиано)
2. Антонио Вивалди – “Лято” из “Годишните времена” – изпълнява Мариан Минчев (акордеон)
3. Панчо Владигеров – Хумореска оп. 29 – изпълняват Лазар Мицов (кларинет) и Петър Дюлгеров (пиано)
4. Астор Пиацола – “Либертанго”, импровизация – изпълнява Мариан Минчев (акордеон)


Петър Дюлгеров е ученик е в 10-ти клас на НМУ „Любомир Пипков” в класа по пиано на Милена Павлова. От 2013 година е и младши студент на световноизвестния пианист проф. Людмил Ангелов в Нов Български Университет. Лауреат е на множество първи и специални награди от национални и международни конкурси. Редовно взима участие в благотворителни концерти, като последното му представяне беше в благотворителния концерт „Деца свирят за деца“ в подкрепа на децата със Синдром на Даун. Петър е осъществявал записи за БНР и е участвал в телевизионни предавания.
Линк към запис: https://www.youtube.com/watch?v=Ur3EyRTAO0Q

Георги Василев е пианист, ученик в 12-ти клас на Национално музикално училище "Любомир Пипков". Негов педагог е г-жа Дарина Кантарджиева. Той е носител на награди от национални и международни конкурси. Участвал е в майсторски класове на именити педагози-изпълнители като проф. Дмитрий Башкиров, проф. Катаржина Попова-Зидрон, проф. Людмил Ангелов и др. Редовно взима участие в благотворителни концерти, като последното му представяне беше в благотворителния концерт „Деца свирят за деца“ в подкрепа на децата със Синдром на Даун.
Линк към запис: https://youtu.be/yjnWQtwXAq0

Лазар Мицов е на 16 години и е ученик в 10-ти клас в класа по кларинет на Мартин Савелиев в Национално Музикално Училище „Любомир Пипков“, София. Лауреат на национални и международни конкурси. Едно от последните му участия е в благотворителния концерт „Деца свирят за деца“ в подкрепа на децата със Синдром на Даун за създаване на първия за България Даун синдром център организиран от фондация "Консонанс" и "Сдружение на родителите на деца със синдром на Даун".
Линк към запис: https://wetransfer.com/downloads/b54180cb5e2e6c0c3e6c06ffb197cd0920181125191546/8940b3

Мариан Минчев е ученик в 12-ти клас на Националното Музикално Училище "Любомир Пипков" в класа по акордеон на г-жа Диана Станчева. Роден е в гр.Самоков и първите стъпки в музиката прави в предучилищна възраст в читалище-паметник "Отец Паисий" в родния си град. Негов първи преподавател по акордеон е Георги Машов. Мариан притежава изявени музикални заложби, артистичен талант, постига ярко сценично присъствие на концертния и конкурсен подиум. Лауреат е на множество награди от национални и международни конкурси. Също така взима участие в благотворителни каузи.
Линк към запис: 1.https://www.youtube.com/watch?v=DJ4W9gvs4rw
2.https://www.youtube.com/watch?v=GgZoAXjEhkc&fbclid=IwAR2-2ArqZgziMc9CkCTu37By9E4h1GJ3RSONYYusqZb2vvdKW600DK_OcNk


Последното участие на Петър, Георги, Лазар и Мариан беше в Благотворителния концерт "Деца свирят за деца" на 09 октомври 2018 г., организиран от фондация "Консонанс" и "Сдружение на родителите на деца със синдром на Даун", в подкрепа


създаването на Първия за България „Даун Синдром Център”
за обучение, терапии и забавление на деца и младежи със СД под патронажа на Кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова.
https://www.facebook.com/events/373591959847514/?active_tab=about

 

Image Gallery

View the embedded image gallery online at:
http://www.businesslady.eu/kultura-i-art/izkustvo/item/2827-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD#sigProIdca9c46de93