Георги Христов бе посрещнат и изпратен от пловдивската публика с бурни аплодисменти – турнето продължава

Певецът Георги Христов получи благодарствено писмо от Сдружението с нестопанска цел на хора с увреждания „Надежда за достоен живот” за това, че даде възможност на 50 негови членове да присъстват безвъзмездно на концерта му в Пловдив. Той пя на Лятна сцена „Орфей”.


„Думите са бледи и безсилни да изразят чувствата ни на благодарност за милия жест, че ни предоставихте възможност да зарадваме нашите членове с прекрасното Ви изкуство и неостаряващите Ви хитове, които топлят сърцата на млади и стари!” – се казва в писмото.


С бутиковия си концерт под тепетата Георги Христов екзалтира своите почитатели, които го посрещнаха и изпратиха на крака, аплодираха бурно всяко негово изпълнение и го извикаха многократно на бис!


За да чуят на живо разтърсващата му авторска балада „Болка” и още хитове на любимия си певец като „Нямам нужда от много приятели”, „С музика живея”, „Черно и бяло”, „Никога”, „Още”… те пренебрегнаха опасенията нестабилното време да провали събитието, както е направило с много планирани културни прояви през месеца. Така те получиха като специални комплименти от любимия си певец изпълненията на „Още те обичам”, “Camino”, “Nessun Dorma”… Ънплъгд частта на концерта добави допълнителен щрих към класата на представянето на Георги Христов на сцената! „Пловдивската публика е една от най-музикалните и винаги ме е оценявала по достойнство, което ме радва безкрайно.” – казва певецът след шоуто.


Последният самостоятелен концерт на Георги Христов в Пловдив бе през 2008г. в Античния театър. Изпълнителят е известен с това, че прави малко концерти, но на изключително ниво. През 2012г. той изнесе рецитал като специален гост и единствен представител на България на концерта "Една италианска нощ в Пловдив" по покана на Италианския културен институт - София и под патронажа на Италианското посолство у нас.


Kонцертът в Пловдив е вторият от Националното турне на певеца. Следващият е в Бургас - на 9 юли, в Летния театър. Галаконцертът в София е на 26 ноември в зала 1 на НДК.