Джоан Роулинг изпрати Хари Потър на световно първенство по Куидич

Хари Потър се завърна - загадъчен, женен и посивяващ, съобщи Асошиейтед прес.
Дж. К. Роулинг качи на сайта си Pottermore разказ за порасналия магьосник, който е вече 34-годишен. Той е на световното първенство по куидич със старите си приятели Рон и Хърмаяни.
Това е първото продължение на поредицата след "Хари Потър и Даровете на смъртта", който излезе през 2007 г. Говорителят на Роулинг Марк Хъчинсън обаче хаза, че "няма планове" за нов роман за Хари Потър. В разказа Хари има "сребърни нишки" в косата и загадъчен белег на скулата, свързан със секретната му работа като аврор, борещ се със злото. Рон Уизли, който работи в магазина за шеги, "изглежда леко оплешивява", а Хърмаяни е високопоставена служителка в министерството на магията.
Световният шампионат по куидиич достига кулминацията си, а финалът на 11 юли в Патагония е между Бразилия и България. За България се състезава Виктор Клум.
Разказът е написан като клюкарска статия за в. "Пророчески вести". Това позволява на Роулинг да се присмее на таблоидите, които й създават тревоги, и които тя е обвинявала, че нарушават правото й на личен живот, а и това на семейството й.
Роулинг винаги е казвала, че "Даровете на смъртта" ще е последният роман за Хари Потър. Тя обаче издаде колекцията "Приказките на барда Бийдъл" , която е допълнение към поредицата.
След романите за Хари Потър Дж. К. Роулинг издаде и два криминални романа под псевдонима Робърт Галбрейт, както и романа "Вакантен пост".