Извънземната атмосфера в Исландия привлича холивудските режисьори

Арктическите пейзажи изглеждат някак футуристично, сякаш са от друго време или от друга галактика. Сигурно за това Исландия е любима дестинация на холивудските продуценти. Невероятната природа и изобилието от природни чудеса в тази страна я правят много популярно място за снимане на филми.

 

Екипите от Холивуд редовно избират Исландия за снимачна площадка за филмите си, именно защото тук обстановката няма нужда от подсилване със специални ефекти.

 

Тук са снимани редица хитови филми като „Прометей“ на Ридли Скот, „Забвение“ с Том Круз, „Батман в началото“ на Кристофър Нолан с участието на Крисчън Бейл и др.

 

Природата на Исландия е толкова чудата, древна и недокосната от човека, че има една извънземна атмосфера, която привлича туристи от всички краища на света.

 

Определено Исландия е най-подходяща за снимане на фантастични филми и точно тук е заснета и новата лента на Матю Макконъхи и Ан Хатауей „Интерстелър“, в която действието се развива уж някъде далеч в космоса, а всъщност пейзажите са заснети около ледника „Svínafellsjökull“.

 

Последният библейски хит на Дарън Арнофски „Ной“, с участието на Ръсел Кроу, също частично е сниман в скалистите, недокоснати земи, в близост до ледника „Tindfjallajökull“.