Снимат мащабна филмова продукция за Левски

Кинопродукция за Левски ще бъде сниман  у нас, сценарист на лентата е актьорът Максим Генчев. 2,5 млн.лв. са необходими за реализация на филма. За осигуряване на средствата, нужни за продукцията, е обявена национална дарителска кампания.

 

Филм за Дякона ще бъде сериал, а снимките ще започнат с падането на първия сняг. В първите няколко епизода ще се ракзазва за залавянето на Апостола и обесването му. Сценарият за филма е обемист, идеята е да се направи висококачествена кинопродукция, която да съперничи на американските саги. В него ще има както трилър и екшън, така и романтика.

 

Вече са избрани някои от актьорите, които ще участват във филма. Сред тях са Симеон Алексиев и Стефан Попов от Пловдивския драматичен театър. Актьорът, който ще играе Левски обаче ще бъде избран с кастинг. Според Максим Генчев артистът, който ще се въплъти в ролята на Апостола трябва да грабне зрителите. „Искам този човек като застане в кадър за 5 секунди публиката да каже: “Благодаря! Добре дошъл, Апостоле” – въодушеви се сценаристът. Досега са постъпили 20 кандидатури за ролята на Левски. По думите на Генчев обаче Дяконът не трябва да изглежда като Джеймс Бонд или някой джингиби. Той няма да се крие и бяга, смята авторът.

Доста сцени от лентата ще се снимат в Стария Пловдив, разкри авторският екип. Самият филм е разделен на четири сезона като локация. Очаква се премиерата да е през есента на 2013-та година, още повече, че догодина се навършват 140 години от гибелта на Апостола.