Жени-лидери обсъждат с правителство и община развитието на жените в бизнеса у нас

Утре, 10 май от 10.00 часа заместник-министрите Даниела Везиева и Зорница Русинова, заедно с кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и жени-лидери в различни браншове ще дискутират методи за насърчаване на жените в бизнеса у нас. Кръглата маса на тема „Насърчаване и развитие на женското предприемачество в България” е инициирана от сп. Business Lady и Business Lady Club и ще се проведе в София хотел Балкан (зала Роял 1). Събитието се провежда с официалното партньорство на Министерство на икономиката.

 

Даниела Везиева, заместник-министър на икономиката, която е патрон на кръглата маса, ще представи концепцията на Стратегията за насърчаване на женското предприемачество в България на Министерство на икономиката. Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика ще акцентира върху мерките за насърчаване на жените в бизнеса и създаване на равни права между половете на Министерство на труда и социалната политика.

 

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и председателят на Синдиката на българските учители и носител на орден «Стара планила» Янка Такева ще бъдат официални гости на Кръглата маса и ще вземат отношение и активно участие в дискусията за насърчаването на жените в бизнеса у нас.

 

Сред участниците в Кръглата маса ще бъдат дами - представители на различни големи компании, които ще споделят успешни практики в сферата на предприемачеството, като Доротея Николова, член на УС и изпълнителен директор на Банка ДСК; Илияна Търнина, управител и вицепрезидент на Paysafe България; инж. Мария Кръстева, председател на Business Lady Club; Мая Атанасова, Директор "Човешки ресурси" на Девня Цимент и Вулкан Цимент; д-р Петя Стратиева, генерален мениджър Санофи Пастьор, България; Гена Събева, председател на Асоциацията на интериорните дизайнери в България и други.

 

Вечерта ще завърши с петото издание на Годишните награди на сп. Business Lady, по време на които ще бъдат отличени постиженията на жените-лидери в България в различни отрасли, сред които Банков сектор, Инудстрия, Фармация, Човешки ресурси, Строителство и архитектура, Административно управление, Образование, Финанси, Медии и други. Официални гости на церемонията ще бъдат Даниела Везиева, Йорданка Фандъкова и Янка Такева.

 

Медийни партньори на Кръглата маса са радио Витоша, радио Фокус, ИА Фокус, ИА Cross.bg, b2bmedia.bg, Mail.BG, Radar.BG, Manifesto.BG.

 

За допълнителна информация, моля свържете се с нас на:
+359 886 849 452, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Списание Business Lady е единствено по рода си двумесечно информационно издание с бизнес насоченост и дамска аудитория. Това е списанието на всяка уважаваща себе си съвременна работеща жена. Изданието има редица осъществени проекти (освен печатния си и он-лайн формат) – Business Lady Club, Годишни награди на сп. Business lady (2012, 2013, 2014, 2015), Годишни награди за благотворителност и КСО „Златно сърце” (2014, 2015), Годишни награди „Компания на годината” (2014, 2015), Благотворителен бал за борба с рака на гърдата (2013, 2014), Социални кампании, Диамантено парти и др.