КРЪГЛА МАСА „ОБРАЗОВАНИЕТО КАТО ФАКТОР ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ”

На 5 юли 2016 г. (вторник) от 10:00 часа ще се проведе Кръгла маса на тема „Образованието като фактор за националната сигурност”, инициирана и организирана от списание и клуб Business Lady. Домакин на събитието ще бъде Гранд хотел София. Събитието се провежда с официалното партньорство на Синдиката на Българските учители (СБУ). Партньори на събитието са също Банка ДСК и Интеграл – езикови и образователни програми. Кръглата маса ще бъде открита от министъра на образованието и науката и заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси г-жа Меглена Кунева.

 

Целта на Кръглата маса ще бъде да изясни недостатъците на образователната система у нас, както и възможностите и приоритетите пред българското образование, да покаже гледните точки и усилията на всички заинтересовани страни и участници в образователния процес – държава, управляващи органи и институции, учители, родители и ученици.

 

Основните теми по време на Кръглата маса ще бъдат:
1. Образованието като фактор за националната сигурност.
2. Качественото образование - фактор за личностното развитие на младите хора у нас.
3. Съвременни политики за развитие на образованието, заложени в новия закон за училищното образование.

 

Участие в Кръглата маса ще вземат:
- Диян Стаматов, заместник-министър на образованието и науката;
- Даниела Везиева, заместник-министър на икономиката;
- Д.ик.н. Янка Такева, председател на Синдиката на Българските учители;
- Проф. Татяна Дронзина, доктор на политологическите науки, професор в катедрата по политология на СУ „Св. Климент Охридски“;
- Милена Дамянова, председател на Комисията по образованието и науката (НС);
- Светлан Данев, управител на ИНТЕГРАЛ;
- Станислав Пандин, педагогически съветник на 2 СОУ „Акад. Емилиян Станев”;
- Мая Алексиева, председател на УН на 2 СОУ „Акад. Емилиян Станев”;
- Събка Попова, помощник-директор Учебна дейност на 102 ОУ „Панайот Волов”;
- Стела Даскалова, главен секретар на Бизнес лейди клуб, писател, социален педагог, семеен консултант;
- Вера Киркова-Жекова, член на Бизнес лейди клуб, преподавател е по португалски език и култура в СУ „Св. Климент Охридски“, преводач.

 

 

За допълнителна информация, моля свържете се с нас на:
+359 886 849 452, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Списание Business Lady е единствено по рода си двумесечно информационно издание с бизнес насоченост и дамска аудитория. Това е списанието на всяка уважаваща себе си съвременна работеща жена. Изданието има редица осъществени проекти (освен печатния си и он-лайн формат) – Business Lady Club, Годишни награди на сп. Business lady (2012, 2013, 2014, 2015, 2016), Годишни награди за благотворителност и КСО „Златно сърце” (2014, 2015), Годишни награди „Компания на годината” (2014, 2015), Благотворителен бал за борба с рака на гърдата (2013, 2014), Икономически форуми (2016), Кръгла маса за насърчаване на женското предприемачество (2016), Социални кампании, Диамантено парти и др.