Вицепремиерът Валери Симеонов, патрон на „Компания на годината”: за бизнес климата у нас и кадровата криза...

На 19 април 2018 г. в хотел Маринела ще се проведе четвъртото издание на „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА – Успехът на фокус” – целодневно бизнес събитие, организирано от сп. Bulgaria Business Review, сп. Business Lady и Business Lady Club.

„България днес е изправена пред безпрецедентни предизвикателства по отношение на пазара на труда. За пръв път в модерната ни история икономиката ни работи близо до максималния си капацитет и имаме остър недостиг на кадри в почти всички бизнес сектори. Успешното партньорство между правителството и бизнеса позволи да се направят първите стъпки в либерализирането на вноса на квалифицирани работници от трети държави. Надявам се именно чрез подобно взаимодействие да се набележат още перспективни мерки, които да позволят на българската икономика да използва максимално и надгради най-ценния си ресурс – хората”, отбеляза вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, който е патрон на икономическия форум и годишните награди „Компания на годината”.

Най-актуалните теми и основни предизвикателства пред икономиката на България са предмет
на форума, който ще се проведе от 9:30 часа сутринта на 19 април. Бизнес и Държава ще обсъдят как образованието да се развива в синхрон с новите изисквания на бизнеса.

“Икономика на хората” е водещата тема, по която най-добрите специалисти в България ще анализират пазара на труда в условията на криза на човешкия ресурс в страната.

Вторият панел ще акцентира върху “Изграждане и утвърждаване на работодателска марка” /Employer branding/. Ще бъдат изнесени лекции с добри практики за изграждането на работодателска марка и иновациите в областта на привличане и задържане на кадри.

Икономическият форум ще приключи с една от най-актуаните теми, а именно „Цифрова икономика и умения на бъдещето”. Венцислав Караджов, председател на Комисията за защита на личните данни ще вземе участие, като даде ценна информация за промените във влизащия в сила „Общ регламент за защита на личните данни”.

Вечерта за четвърта поредна година ще се състои Церемонията по награждаване на компаниите, които реализират успешни практики у нас, повишаващи доверието на клиенти и служители към тях и превръщащи ги в предпочитания партньор в бизнеса.

Наградите се връчват за заслуги, свързани с: развитие на човешкия капитал; непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга; ефективност и прозрачност; конкурентоспособност и иновации; клиентски подход; успешен бизнес модел; ноу-хау; добро пазарно позициониране; устойчиво развитие и други.

Медийни партньори на тазгодишното издание са: телевизия България он ер, радио Витоша, радио Фокус, информационна агенция Фокус, информационна агенция Кросс, интернет порталите Mail.BG, Radar.BG, b2bmedia, Manifesto.BG, Flashnews.bg.

Повече информация за събитието ще намерите тук: www.companyoftheyear.eu.


Списание Business Lady е единствено по рода си информационно издание с бизнес насоченост и дамска аудитория. Това е списанието на всяка уважаваща себе си съвременна работеща жена. Изданието реализира редица проекти (освен печатния си и он-лайн формат) – Business Lady Club, Годишни награди на сп. Business lady (2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017), Годишни награди за благотворителност и КСО „Златно сърце” (2014, 2015, 2016, 2017), Годишни награди „Компания на годината” (2014, 2015, 2016), Икономически форум (2016), Благотворителен бал за борба с рака на гърдата (2013, 2014), потребителската класация „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” (2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017), Социални кампании, проект „Успешни в България”, Алманах ЛИДЕРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, Диамантено парти и др.


За допълнителна информация, моля, не се колебайте да се свържете с Даниела Илиева,
+359 886 849 452, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..