Министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще вземат участие в „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА – Успехът на фокус”

На 19 април 2018 г. в хотел Маринела ще се проведе четвъртото издание на „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА – Успехът на фокус” – целодневно бизнес събитие, организирано от сп. Bulgaria Business Review, сп. Business Lady и Business Lady Club. Инициативата се провежда под патронажа на Валери Симеонов, Заместник министър-председател по икономическата и демографската политика.

Участие във форума и вечерната церемония ще вземат още: Росица Димитрова, заместник-министър на труда и социалната политика; д.ик.н. Янка Такева, председател на СБУ; Венцислав Караджов, председател на Комисията за защита на личните данни, проф. д.т.н. инж. Николай Вълканов; Севдалина Василева, член на Управителния съвет и изпълнителен директор на Fibank; Георги Руков, директор „Бизнес развитие” в Кредисимо АД; Ростислава Павлова, изпълнителен директор на „Пуратос България”.

Форумът, който ще се проведе от 9:30 часа сутринта на 19 април, е разделен на три основни панела:

I. Икономика на хората – бизнес и държава ще начертаят мерки за развитие на икономиката в условията на кадрова криза. Какво е мястото на образованието в професионалната реализация на човешкия ресурс и кои са задължителните промени за адекватната образователна роля в този процес.

II. Изграждане и утвърждаване на работодателска марка /Employer branding/. Ще бъдат изнесени лекции с добри практики за изграждането на работодателска марка и иновациите в областта на привличане и задържане на кадри.

III. Цифрова икономика и умения на бъдещето - Венцислав Караджов, председател на Комисията за защита на личните данни ще изнесе ценна информация за промените във влизащия в сила „Общ регламент за защита на личните данни”. Освен това, ще обсъдим единния цифров пазар, достъпа до иновация, изискванията на бъдещия пазар на труда. Ще разгледаме кои са ключовите компетенции, които се необходими на съвременния човешки ресурс и какви са тенденциите в глобализирането на икономиката и пазарите.

По време на вечерната официална церемония за четвърта поредна година ще бъдат връчени отличия на компании и институции, положили адекватни усилия за своето развитие и просперитет в различни категории, сред които: Финансов сектор, FinTech, Индустрия, Медии, Застраховане, Образование, Строителство и архитектура, Здравеопазване, Високи технологии, Работодателска марка, Корпоративен работодател и други.

Наградите се връчват за заслуги, свързани с: развитие на човешкия капитал; непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга; ефективност и прозрачност; конкурентоспособност и иновации; клиентски подход; успешен бизнес модел; ноу-хау; добро пазарно позициониране; устойчиво развитие и други.

Медийни партньори на тазгодишното издание са: телевизия България он ер, радио Витоша, радио Фокус, информационна агенция Фокус, информационна агенция Кросс, интернет порталите Mail.BG, Radar.BG, b2bmedia, Manifesto.BG, Flashnews.bg.


Повече информация за събитието ще намерите тук: www.companyoftheyear.eu.


Списание Business Lady е единствено по рода си информационно издание с бизнес насоченост и дамска аудитория. Това е списанието на всяка уважаваща себе си съвременна работеща жена. Изданието реализира редица проекти (освен печатния си и он-лайн формат) – Business Lady Club, Годишни награди на сп. Business lady (2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017), Годишни награди за благотворителност и КСО „Златно сърце” (2014, 2015, 2016, 2017), Годишни награди „Компания на годината” (2014, 2015, 2016), Икономически форум (2016), Благотворителен бал за борба с рака на гърдата (2013, 2014), потребителската класация „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” (2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017), Социални кампании, проект „Успешни в България”, Алманах ЛИДЕРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, Диамантено парти и др.


За допълнителна информация, моля, не се колебайте да се свържете с Даниела Илиева,
+359 886 849 452, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..