НАД 19 000 ПОТРЕБИТЕЛИ ИЗБРАХА ФИНАЛИСТИТЕ СРЕД ЛЮБИМИТЕ СИ МАРКИ

На 1 юли стартира последният етап на класацията

Над 19 000 хиляди души посочиха предпочитаните от тях брандове във втори етап от единствената потребителска класация у нас „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”. В рамките на 7 дни (от 20 до 26 юни) общо 216 марки в 36 категории се бориха за продължаване във финалния кръг на конкурса. В този кръг потребителите имаха възможност да гласуват за до три от общо 6-те бранда в отделните категории. Топ 3 брандовете, събрали най-голям брой гласове, продължават в трети, последен етап от класацията, който ще стартира на 1 юли и ще продължи до 7 юли, включително. А резултатите от него ще покажат любимите марки на българския потребител в съответните категории, както и ЛЮБИМАТА МАРКА за 2019 година.

Резултатите и точния брой гласове, даден за всеки бранд във втори кръг, можете да видите тук: http://www.mylovemarks.eu/results.php.

В категория ВИСОКОАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ брандове - финалисти са: Grant’s, Glenfiddich и Burgas 63. Предпочитаните ВИНА И ВИНАРСКИ ИЗБИ са: Salty hills, Винарска изба Логодаж и TRASTENA. Любимите БУТИЛИРАНИ ВОДИ на българския потребител са: Трапезна вода „Жива вода”, Хисар и Бачково. На финал в КАФЕ И ТОПЛИ НАПИТКИ отиват: Spetema, DolceGusto и Nescafe. Продължаващите в последния етап ЯДКИ, ЧИПС И СОЛЕТИ са: ядки Детелина, ядки Rois и Ядки Вуйчо Ваньо. Топ 3 продукти в ЗАХАРНИ ИЗДЕЛИЯ са: Сладки времена, Лукчета и бисквити Belvita. Марките – финалисти в МЕСНИ ПРОДУКТИ са: Тандем, Compass и Деликатесен. След оспорвана битка за финалния кръг в категория МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ се пребориха Боженци, кисело мляко БИЛЛА и Белииса. Сред най-предпочитаните МАЙОНЕЗИ, ЛЮТЕНИЦИ И СОСОВЕ са: майонеза Краси, сосове Краси и Дилмано Дилберо. А в БИО ПРОДУКТИ И СУПЕР ХРАНИ продължават Детелина фитнес, био храни „Моравско село” и Детелина здравословни.

Марките - финалисти в БИО И НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА са: Alverde, All Nature и Evterpa. В категория ДЕРМО И МЕДИЦИНСКА КОЗМЕТИКА в челната тройка потребителите избраха Bioderma, Skincode и Bio-Oil. В категория БЕБЕШКА КОЗМЕТИКА на финал отиват Mustela, babylove и ABCDerm. А в БЕБЕШКИ И ДЕТСКИ ПРОДУКТИ продължават брандовете Colief, Water Wipes и Kuniboo. В отрасъл АВТОМОБИЛИ най-голям брой потребителски гласове във втори кръг събраха Peugeot, Great Wall и KIA. Предпочитаните ЗАВЕДЕНИЯ на българския потребител са: HAPPY BAR&GRILL, Mr Pizza и Godzila. В УЕБ МЕДИИ И САЙТОВЕ на финал отиват alergii.com, nova.bg и www.kulinarium.bg – BILLA Кулинариум. В Топ 3 в категория ТЕЛЕВИЗИЯ продължават NOVA, bTV и DIEMA FAMILY. Най-слушаните РАДИА у нас са: радио Витоша, БГ Радио и Radio Fresh. Брандовете - финалисти в раздел ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ И ИНТЕРНЕТ са: А1, Vivacom и Telenor. В категория ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ КОМПАНИИ И БРОКЕРИ първенството до момента държат Армеец, SDI Застрахователен брокер и Булстрад Живот.

Финалистите в категория БЪЛГАРСКА МАРКА са: Credissimo, Техномаркет и Tesy. В челната тройка в БЪЛГАРСКА МАРКА – ХРАНИ И НАПИТКИ са отличени HAPPY BAR&GRILL, Майонеза Краси и Захарни заводи. Топ 3 ФАРМАЦЕВТИЧНИ ПРОДУКТИ И МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ са: No Spa, Magne B6 и Мукосолван натурал. А финалистите в категория ВИТАМИНИ И ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ са: Doppelherz, Magne B6 Стоп Стрес и NOVANIGHT. В новата категория ПРОТИВОАЛЕРГИЧНИ ПРОДУКТИ сред най-предпочитаните брандове са: Xyzal, Zyrtec и Zуrtec-D. Продължаващите ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ в последния етап са: Fibank, Кредит МОМЕНТО на Пощенска Банка и УниКредит Булбанк. А топ 3 ФИНТЕХ КОМПАНИ са: Easy Credit, Credissimo и Vivus. Финалистите в ТУРИСТИЧЕСКИ ХОТЕЛИ И КОМПЛЕКСИ са: Villa Ekaterina, Био хотел Моравско село – Предела и Zornitza Sands. На финал в категория ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ отиват BILLA, Kaufland и дм България.

В Топ 3 в ЕЛЕКТРОННАТА ТЪРГОВИЯ продължават: shop.biohotel-bg.com - био магазин Моравско село, coffeemall.bg и foodpanda.bg. В отрасъл IT И СОФТУЕРНИ ПРОДУКТИ на финал потребителите изпратиха Hewlett Packard Enterprise Company, Samsung и Tek Experts. В особено оспорваната категория ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ на финал отиват А1, Kaufland и Happy Bar & Grill. В раздел ИНОВАТИВНИТЕ МАРКИ с най-много гласове се нареждат Happy Bar & Grill, А1 и SDI Застрахователен брокер. В категория СОБСТВЕНИ МАРКИ финалисти са: Sopharmacy; Kuniboo, Kaufland и BILLA Brand. А в СОБСТВЕНИ МАРКИ – ХРАНИ И НАПИТКИ в Топ 3 потребителите са определили BILLA Градини, Минерална вода Хисар и K-Classic, Kaufland.

Класацията се провежда за 11-та поредна година. За разлика от други класации, „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” не разчита на жури при номинациите – те са свободни, основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии. По този начин „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” представя не експертното, а потребителското мнение за брандинга.

Третият последен кръг ще се проведе в периода 1 – 7 юли, в рамките на който ще станат известни брандовете - финалисти в 11-тото издание на класацията. ТОП 3 марките във всяка категория, както и техните бранд- и маркетинг мениджъри ще получат статуетка и сертификат за първо, второ и трето място за ЛЮБИМА МАРКА.

Тази година за първи път ще бъдат връчени и призове за бранд мениджърите, маркетинг мениджърите и комуникаторите, развили и наложили марката сред потребителите – тези, които са допринесли с креативност, иновативнастратегия и адекватен комуникационен план за силното присъствие на продукта/услугата и емоционалната му връзка с потребителите. Това са специалистите, стоящи зад всяко послание, слоган, статия, постове в социалните мрежи, които разбират потребностите на своите последователи и денонощно са близо до тях.

„BRAND TALKS: Мисия „Любима марка” – First Branding Conference
Специалисти в областта на маркетинга, рекламата и ПР-а ще се присъединят към нас, за да споделят своя опит и да дадат ценни препоръки кое е разковничето и как трябва да общуваме със съвременния потребител, за да имаме емоционална връзка и лоялни клиенти. Ще чуете вдъхновяващи истории, примери от практиката и ценни съвети как да направите своя бранд не просто успешен, а любим. Билети и повече информация за събитието могат да се закупят на www.brandtalks.eu.

Конференцията BRAND TALKS: Мисия „Любима марка” ще се състои на 11.07.2019 г. в Рейнбоу плаза, от 9:00 часа, а същата вечер от 19:30 часа ще се случи и награждаването на финалистите в класацията „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” и „БРАНД мениджър на годината”.

-------------------------------------------------------------
Всяка година в класацията „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” взимат участие между 20 000 и 40 000 потребители. Инициативата е израз на потребителските предпочитания към дадени брандове в различни отрасли. И не просто на предпочитанията, а на една истинска емоционална привързаност към конкретни марки, които ако изчезнат биха ни липсвали. Любимите ни марки се избират единствено чрез гласуване от страна на крайните потребители.

За допълнителна информация, моля, не се колебайте да се свържете с Даниела Илиева, +359 884 060 940, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.