Business Lady Club стартира 10-тата си годишнина с нови мащаби! Три нови клуба отварят врати за бизнес дами в България

24.10.2019 г., Вероника Илиева

“Женско предприемачество“, „Пловдив“ и „Startup” са новите клубове, които ще приемат бизнес дами заедно с настоящия клуб “Exclusive - Стил и успех”.

Новината за разрастването на клуба беше обявена на празничния коктейл по случай 9-тия рожден ден на списание и клуб Business Lady, който се състоя на 23.10.2019 г. в хотел Интерконтинентал. „След 9 години, Бизнес Лейди Клуб предстои все повече да се развива и разширява, за което ще е по-добре да остане изцяло в ръцете на дамите, а ние с екипа ми ще продължим да развиваме медийните и дигитални платформи, чрез които да се оптимизират и популяризират дейностите на клуба у нас, а скоро и в чужбина.“ – каза пред членовете на клуба, гости и заместник-министри, г-н Даниел Димитров, основател на „Бизнес Лейди Клуб”, издател на списание Бизнес Лейди и списание България Бизнес Ревю. Той е инициатор на Компания на годината и конференцията Business Excellence, Годишни награди Business Lady за жени и конференцията Business Lady Excellence, класацията Любимите марки и Бранд Мениджър на годината, брандинг конференцията BRAND talks и наградите за благотворителност и корпоративна социална отговорност Златно сърце с дневна конференция „Златните сърца говорят“.

Даниел Димитров представи новите клубове с президентите им: Business Lady Club - Exclusive - Стил и успехс президент г-жа Мила Захариева, която председателстваше клуба през последната година; Business Lady Club - Женско предприемачествос президент г-жа Гена Събева, която председателстваше клуба през 2017-2018 г.; Business Lady Club - Пловдив с президент г-жа Петрана Калинин; и президент на Бизнес Лейди Клуб Startup е г-ца Девора Димитрова.

Дамите президенти на клубове представиха индивидуалната си визия за развитие на оглавяваните от тях клубове.

Мила Захариева, президент на Business Lady Club “Exclusive - Стил и успех” сподели в своята реч: „Клубът Бизнес Лейди се превърна в синоним на взаимопомощ, споделено пространство за идеи, среда за развитие и усъвършенстване.Имахме обучителни сесии, забавни събития, писахме историите на страниците на списание „Бизнес Лейди“, подкрепяхме каузи, качвахме се на големи сцени.Аз искрено вярвам в мисията на деловата жена да дава пример със своя стил в професионалния и в личния живот.Една поговорка гласи “По дрехите посрещат, по ума изпращат”. Затова ние искаме да сме добри и стилни и при посрещането, и при изпращането.Ние искаме да сме Exclusive. Първата среща на клуба ще е на 31.10.2019 г. от 19 ч. в хотел Интерконтинентал, ресторант Флорет. Заповядайте, най-доброто предстои!“

Гена Събева, президент на Business Lady Club – Женско предприемачество, предприемач от 27 години, представи себе си и концепция на нейния клуб: „Мисията ми в Business Lady Club – Женско предприемачество е да обединя дами с високи бизнес стандарти и опит, готови да споделят знания и опит. Ментори, готови да развиват женското предприемачество. Как си представям развитието на клуба? Обединени около идеята да развиваме в България женското предприемачество, като споделяме знания и опит, дами собственици на бизнес и такива, които вземат решения в корпоративния свят, ще се събираме два пъти месечно. Форматът ще е „Кръгла маса” за дискусии по различни теми. Срещите ще се провеждат през четвъртък, като първата ще е на 31.10.2019 г. от 17:30 ч. до 19:00 ч. в сградата на БТПП на ул. Искър №9 в гр. София.“

Петрана Калинин, президент на Business Lady Club – Пловдив, собстеник на ресторанти Mavruda и Mavruda Secret Gardenсподели : „На пловдивчани им липсва тази атмосфера на обединение в бизнеса, което Бизнес Лейди Клуб създава в София. За мен е истинско удоволствие, че ме поканихте да развивам клуба в Пловдив. Надявам се, че заедно ще помогнем на бизнес дамите в Пловдив да станат още по-задружни, да се запознаят, да си помагат и така да стават все по-успешни. На 14.11.2019 г. Ще поставим основите на първия клуб извън София. Поканени са и всички дами от софийските клубове Бизнес Лейди. Заповядайте на 21.11.2019 г. в Пловдив, ресторант Mavruda Secret Garden, от 19 ч.”

Девора Димитрова, президент на Business Lady Startup изказа виждането си за новия младежки клуб: „Благодаря на Бизнес Лейди клуб, който подкрепи идеята, която се роди преди година и постави фокуса върху стартъпите. Знаете, че всяко начало е трудно и имаме нужда да ни държат за ръката, когато прохождаме, когато започваме собствен бизнес. Ще съчетаем интусиазма на младите с опита на успелите.Ще имаме контакти и специални гости, които биха ни подкрепили - сред тях ще са Българската банка за развитие с информация за възможните финансирания за стартиращи фирми, различни структури, ангажирани с развитието на младите хора, ще направим партньорство с асоциации и организации, подкрепящи завръщането на младите хора, обучили се в чужбина, каквато има Министерство на труда. Наши специални гости ще са и успешните дами от големия Бизнес Лейди Клуб.“

Поздравителни адреси към клуба отправиха г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на гр. София, както и Изпълнителните директори на туристически комплекс Константин и Елена, Варна - Елена Косева и Евелина Шабан.

За доброто настроение на гостите се погрижиха водещата Гери Дончева, облечена в разкошен тоалет на дизайнерката Ради Лазарова и модна къща „Блинк“, изтънченото изпълнение на арфа на Деница Димитрова, младите таланти с диамантен глас Жаклин Таракчи, Александра Димитрова, Силвия Георгиева, които шлифоват своя талант в Highlight Singing Academy с основател Искра Милкова. Зареждащият глас на Ивайло Колев изненада приятно публиката с новия му сингъл „Не като мен“ и част от песните, които ще зарадват почитателите на хубавата музика с концертна 30 октомври (сряда) от 21:00 часа в Sofia Live Club, посветен на творчеството на канадската суперзвезда Майкъл Бубле.

Гостите погалиха небцата си с изтънчените вина от „Серия вина Каби́ле – хилядолетно наследство, запечатано в бутилка“. Уникалната украса на сцената е дело на талантливата декораторка Александра Синяева, от Академия за празници „Вълшебници“. За снимките на събитието се погрижиха фотографите от „Лайф студио София“ Емил Йорданов и Алберт Барух.

Присъстващите на събитието имаха възможност да участват в предизвикателства за създаване на контакти, от които спечелиха покани за първата конференция за корпоративна социално отоворност „Златните сърца говорят“, която ще се проведе на 9.12.2019 г. в хотел Хилтън, част от наградите Златно сърце за благотворителност и корпоративна социална отговорност.

Списание Business Lady е единствено по рода си информационно издание с бизнес насоченост и дамска аудитория. Това е списанието на всяка уважаваща себе си съвременна работеща жена. Изданието реализира редица проекти (освен печатния си и он-лайн формат) – Business Lady Club, Годишни награди “Business lady” (2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018,2019),Конференция Business Lady Excellence (2018,2019) Годишни награди за благотворителност и КСО „Златно сърце” (2014, 2015, 2016, 2017, 2018), Годишни награди „Компания на годината” (2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019), Икономически форум (2016, 2018),Конференция Business Excellence (2019), Благотворителен бал за борба с рака на гърдата (2013, 2014), потребителската класация „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” (2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019), БРАНД мениджър на годината (2019), Конференция BRAND talks (2019), Книга за маркетинг „Мисия: Любима марка“, Социални кампании, проект „Успешни в България”, Алманах ЛИДЕРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, Диамантено парти и др.