Испанска бавачка ще се грижи за сина на принц Уилям и Кейт Мидълтън - принц Джордж

Жената, чиято самоличност не се разкрива, наближава 40-годишна възраст, работила е във Великобритания през изминалите две десетилетия, грижейки се за децата на други състоятелни семейства, които са я препоръчали на кралската двойка, и според хора от обкръжението й е "венчана за професията си".

 

Дворцови източници засега отказват да назоват името на новата бавачка, която миналата седмица е била забелязана да разхожда принц Джордж в количката му в Хайд парк, придружена от бодигард.

 

Херцозите на Кембридж са наели новата бавачка, за да замени 71-годишната Джеси Уеб. Уеб се е грижила за принц Уилям като дете и беше повикана скоро след раждането на принц Джордж през юли миналата година, за да помага на кралската двойка в отглеждането му.

 

Първоначално 32-годишната херцогиня на Кембридж Катрин не искаше да наема бавачка на пълен работен ден. Впоследствие обаче тя отстъпи и се съгласила да наеме помощница преди предстоящата натоварена триседмична обиколка на Нова Зеландия и Австралия, по време на която малкият принц ще бъде заедно с родителите си.

 

Тази седмица новата бавачка е освободена от задължения. Херцозите на Кембридж са на едноседмична почивка - "втори меден месец" - на Малдивите, и за принц Джордж се грижат баба му и дядо му по майчина линия Керъл и Майк Мидълтън.

 

Източник: БТА