Синя кръв във вените на чаровниците Дакота и Ел Фанинг

Актрисите Дакота и Ел Фанинг са преки наследнички на английския крал Едуард Трети и сродници на британската херцогиня на Кеймбридж Катрин, съобщи Фимейл фърст.
Генеалози на сайта Ancestry.com проследиха историята на семейство Фанинг и откриха, че сестрите са 22-ри пра-правнучки на крал Едуард Трети, управлявал от 1330 г. до 1376 г. Родствената връзка те са наследили от майка си Хедър Джой Аригтън. Подобна връзка е много рядка.


Сестрите Фанинг са също далечни братовчеди на съпругата на принц Уилям Катрин, защото нейната майка Каръл Голдсмит също е наследничка на крал Едуард Трети.
Дакота Фанинг се снима в реклама на парфюм,но Великобритания забраниха рекламата на Oh, Lola!.


В рекламата Фанинг се появява в лека рокля със стилизирана бутилка одеколон между краката, което е неприкрит намек за героинята на Набоков - нимфетката Лолита, посочва БГНЕС. Британският Комитет по рекламни стандарти обаче не одобри рекламата и нареди тя да бъде свалена.


Според Комитета 17-годишната Фанинг "изглежда по-млада от възрастта си, роклята й е прекалено къса, а местоположението на бутилката - привличащо вниманието на зрителя към нейната сексуалност".

Dakota Fanning