Барбуда и Антигуа – за любителите на Крикет или гмуркачи в коралови рифове

Най-големите атракции в Антигуа и Барбуда са красивите плажове. Броят им е точно 365. С други думи казано ще ви трябва цяла година за да ги обиколите и да им се насладите, при положение, че всеки ден сте на различен плаж. Тъй като тази островна държава е в периферията на Атлантическият океан и е включена островната група на Малки Антили е добре да се знае, че целогодишно климата позволява да ползвате крайбрежните води за къпане.


2Образували са се в следствие вулканична дейност от преди 30 милиона години, която е довела до покачване на земната кора. По-късно когато нивото на световният океан се е покачило става разделянето на двата острова и се е образувало плитък шелф и многобройни лагуни. Островите Антигуа и Барбуда са открити от Христофор Колумб през 1493 г. по време на втората му експедиция в този район.


Природни и исторически атракции в Антигуа и Барбуда


Тъй като площта на остров Антигуа е твърде малка, а застрояването е твърде бързо, то може да се каже, че населените места се преливат. Остров Антигуа разчита най-вече на международният туризъм и определено успява, защото това е една от предпочитаните дестинации за богатите по света. Гостите на острова идват за да се гмуркат в кораловите рифове, да си починат сред красивите лагуни и да ловят риба в кристалните води на морето. Най-добрият начин да посетите всички атракции в Антигуа и Барбуда е да наемете кола или мотор срещу 20$ - 40$ на ден.


3Карибски атракции в Антигуа и Барбуда


Навсякъде накъдето се обърнете може да намерите вкусна храна и да опитате мексиканска и средиземноморска кухня. Нощните заведения са тихи – идеални за една наистина спокойна семейна почивка.


Остров Антигуа се посещава от много любители и професионалисти по крикет, които през свободното си време карат скъпи яхти и се гмуркат в красивите коралови рифове. За остров Барбуда може само да кажем, че е слабо заселен и на него има много природни забележителности в това число много защитени видове птици и животни.


4Истински рай за ловците на патици, дива свиня и гвинейска кокошка. Най-добрите и най-скъпите курортни комплекси са: Sandals Grande Antigua Resort, Blue Waters Resort и St. James’s Club Resort, Dickenson Bay – дълъг около една миля, със ситен златист пясък и хотели много близо до плажа. Най-популярният плаж е Pigeon Point, където ходят жителите на острова.


Това е единственият обществен плаж на Антигуа, подходящ за семейства с деца заради плитката топла вода. Jolly Beach – западно ориентиран, затворен между два носа плаж, обикновено претъпкан с хора от близките хотели.

 

5 6