„Изживей мечтата си“ с музея на Ферари в Маранело

На входа на музея на Ферари в италианския град Маранело посетителите са посрещнати от вдъхновяващия надпис „Изживей мечтата си!“.


Музеят е модерен и интересен. Фокусът, разбира се, е върху настоящето и бъдещето на автомобилната марка, превърнала се в световен символ на иновациите и високите скорости. Това не означава, че няма да се запознаете с историята на Ферари.


В музея в подредена постоянна експозиция, посветена на Формула 1, са изложени многобройни модели на марката, а на Стената на питстопа посетителите могат да разберат какво точно се случва в пилотската кабина по време на големите състезания.


2Както се и очаква от един автомобилен музей, той не е пълен само с експонати. Във видеозалата се прожектират филми, посветени на марката, а когато има състезания от Формула 1, посетителите могат да ги гледат на огромни екрани.


Почитателите на Ферари могат да се доближат до динамиката на ралито, като участват в смяна на гуми или изпробват специалните симулатори. Има полупрофесионален симулатор за възрастни и детски за най-малките посетители.


3За истинско пътешествие през историята на Ферари, комбинирайте посещението на Музея на Ферари в Маранело с музея на Енцо Ферари в Модена (има директен автобус, който тръгва от Музея на Ферари на всеки 45 минути).


Маранело се намира на 20 км от Модена и на 50 км от Болоня. Билетът за Музея на Ферари в Маранело струва 15 евро.

4